Timișoara pune padelul pe hartă. A treia etapă a Ligii Cluburilor de Padel reunește campiionii din trei țări

 

Timișoara pune padelul pe hartă. După un debut puternic, în a treia etapă a Ligii Cluburilor de Padel, care va avea loc la finele săptămânii în curs, în orașul de pe Bega ajung cele mai bune și premiate echipe de padel din România, Republica Moldova și Serbia. Campionii se întâlnesc la Timișoara pentru o competiție plină de adrenalină. Cu această ocazie anunțăm și înființarea Federației Române de Padel.

 

Etapa a treia a Ligii Cluburilor de Padel va avea loc între 25 și 27 martie, în organizarea Asociației Club Sportiv Padel Timișoara. (Precedenta etapă s-a finalizat în weekend-ul trecut la Zărnești, județul Brașov, acolo unde finala a ajuns să fie disputată între cele două echipe de jucători de padel din Timișoara care au mers în deplasare.)

 

Pentru competiția din week-end-ul ce urmează, și-au anunțat participarea cei mai buni sportivi din țara noastră, dar și campionii Republicii Moldova la padel, precum și sportivi premiați din Serbia, peste 20 de echipe în total.

 

Meciurile se vor desfășura pe cele trei terenuri de la Padel Center Timișoara, vineri, sâmbătă și duminică, 25 – 27 martie, începând cu ora 17:00, în prima zi, iar în celelate două, începând cu ora 9:00. Se joacă în sistem eliminatoriu, pe trei niveluri de performanță, două de profesioniști și unul de amatori. Finalele, pe toate cele trei niveluri, se vor disputa duminică.

 

Baza sportivă timișoreană deține și primul teren omologat Wold Padel Tour, care poartă marca Padel Galis, nr.1 mondial în producerea de terenuri profesioniste de padel.

 

Padelul este un sport de rachetă care se joacă la dublu, și în prezent, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, numărând peste 10 milioane de jucători la nivel mondial. În Spania, acest sport a depășit tenisul, devenind al doilea sport ca număr de participanți, după fotbal.

 

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa unui om de afaceri local, Enrique Corcuera. Acesta dorea să își protejeze terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea, drept pentru care a ridicat pereți în jur. Pereții o ajutau și pe soția lui, mare amatoare de tenis, să nu mai scape mingile în decor, când juca.

Un prieten al lui Corcuera a găsit conceptul de teren cu pereți nu doar surprinzător, ci și foarte interesant, mai ales prin posibilitatea de a prelua în continuare mingile care se loveau de aceștia, fără să se oprească jocul. El a dezvoltat ideea, creând un teren oficial, cu pereți de sticlă, reguli de joc clare, care se aplică și în prezent.

Noul sport a primit propriul nume, padel, și a fost „exportat” în Spania, unde a devenit aproape imediat o adevărată obsesie națională, și de unde, mai apoi, s-a extins la nivel mondial.

 

Studiile medicale au demonstrat că acest sport este benefic atât pentru sănătatea fizică și mentală a practicanților. Într-o partidă de padel se consumă aproximativ 600 de calorii, acest sport reducând și riscul de a suferi de o boală cardiacă cu până la 56%. Tototdată, ajută la dezvoltarea mobilității, a echilibrului, vitezei, forței și a coordonării. E rațiunea pentru care marii tenismeni ai lumii, precum Novak Djokovic, Maria Sharapova, Rafael Nadal sau Serena Williams, joacă și padel. Și fotbaliști precum Iker Casillas, Andres Iniesta, Lionel Messi sau brazilianul Ronaldo fac partide de padel în timpul liber. Iker Casillas, de exemplu, a participat, în 2014, în turnee internaționale de padel și chiar a inaugurat, pentru fundația sa, un teren de padel ce îi poartă numele. Inclusiv Nadal și-a deschis propriul club de padel.

 

Sursa foto: www.padelcenter.ro

 

 

Related posts