Trofeul rugbystilor a ajuns la Universitatea de Vest

Trofeul de campioană naţională câştigat de băieţii de la RCM a fost adus de miercuri la Universitatea de Vest, pentru a putea fi admirat de studenţi. Acesta este al doilea loc un poposeşte trofeul, după Info Centrul turistic de pe strada Alba-Iulia.

Cum echipa de rugby este a şi a Universităţii de Vest, este firesc ca trofeul să fie expus şi în holul mare din clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan. Trofeul este primul după 40 de ani, iar afişarea sa în holul Universităţii se vrea a fi un arc peste timp până la momentul primului trofeu al rugby-ului timişorean. Acest trofeu reprezintă încununarea muncii noastre de un an întreg. Sperăm ca astfel să aducem un omagiu şi celor care cum 40 de ani au câştigat primul trofeu şi au fost deschizători de drumuri, a declarat preşedintele clubului. Sorin Doda. Rugby-ul va rămâne prin excelenţă un sport universitar, prin care se urmăreşte să se promoveze o serie de valori în rândul studenţilor.Este foarte important ca trofeul să fie prezentat studenţilor, pentru că ei reprezintă viitorul României, nu doar al Timişoarei. Ei trebuie să înţeleagă că rugby-ul ajută oamenii din diferite culturi să se întâlnească şi să socializeze. Rugby-ul înseamnă fairplay, solidaritate, prietenie şi încredere, a declarat Chester Williams, antrenorul RCM-ului.

RCM-ul este o echipă studenţească nu doar prin fondatorii ei, ci şi prin jucătorii de astăzi, dintre care mulţi au studii superioare, iar o parte dintre ei sunt chiar absolvenţi ai Universităţii de Vest. Unii dintre noi suntem studenţi ai Universităţii, la diferite facultăţi şi ne bucurăm că am adus acest trofeu pentru Timişoara, a declarat actualul student, căpitanul Stelian Burcea. Jucătorii spera ca după data de 1 decembrie să aducă şi Cupa României din nou în oraşul de pe Bega. Mă bucur că am reuşit să aducem acest trofeu, acum sperăm să aducem şi Cupa în Banat, a declarat Eugen Căpăţână, absolvent al Universităţii de Vest. Până atunci, RCM-ul va tb să treacă de hopul din sferturile Cupei României. Bănăţenii vor juca sâmbătă la Braşov, contra celor de la CSM. Pe lângă jucătorii convocaţi deja la naţională Fercu, Turashvili, Lemnaru Rus şi Pungea, acum vor lipsi şi Drenceanu şi Lazăr chemaţi şi ei la reprezentativă. I-am bătut anul acesta de două ori pe cei de la CSM în campionat, dar şi ei i-au învins pe cei de la Dinamo în play-aut, le place să alerge, dar ne vom pregăti serios pentru acest meci. Avem şapte oameni convocaţi la naţională, dar va trebui să demonstrăm că suntem campioni, a declarat Chester Williams despre partida de sâmbătă.

 

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.