Victorie facila pentru RCM contra iesenilor de la Poli

Rugbyştii bănăţeni nu au avut nicio emoţie în meciul cu Poli Iaşi, veniţi fără opt titulari, pe care l-au câştigat cu scorul incredibil de 76-0. Galben-albaştri au reuşit 12 eseuri, iar Eugen Căpăţână a fost autorul a patru dintre acestea.

Căpăţână a adus primele cinci puncte în minutul 5, iar Cătălin Fercu a transformat pentru 7-0. Drenceanu a fost autorul celui de al doilea eseu, iar în minutul 13, scorul era 21-0 după ce Daniel Carpo a culcat şi el balonul în terenul de ţintă al ieşenilor. Al patrulea eseu a fost opera lui Andrew Pahulu, dar Fercu a ratat transformarea. Drenceanu a mai adus 5 puncte în minutul 24, iar după transformare scorul era 33-0. Până la pauză au mai fost treieseuri reuşite de Gheorghe Bizo, Johnny Sola şi Eugen Căpăţână, astfel că la cabine s-a intrat cu 50-0. În repriza secundă, Iftode a fost autorul celui de al nouălea eseu. Au urmat alte două reuşite ale lui Căpăţână, transformate de Vali Calafeteanu. Ultimul eseu a fost reuşit de Laurenţiu Tănăse, iar după transformare, scorul final a fost de 76-0. Astfel, RCM a încheiat turul cu o singură înfrângere, la baia Mare.

Am fi putut juca un rugby mult mai în viteză, cu mai multe pase, dar jucătorii au fost mai concentraţi asupra meciurilor mai importante care urmează cu CSM Bucureşti şi cu Dinamo. Nu voi face foarte multe schimbări până la meciul de duminică, pentru că trebuie să ne pregătim bine pentru meciul cu Dinamo. Campionatul este dificil, suntem 5 echipe apropiate, dar baia Mare este o echipă care poate fi bătută, a declarat antrenorul Chester Williams.

Daniel Carpo a fost căpitan în acest meci, deoarece Stelian Burcea a fost menajat. În acest meci ne-am dorit să exersăm pentru meciurile următoare structura jocului şi să ne pregătim mai bine mintal, pentru că acolo am avut de suferit mereu în meciurile uşoare. Am reuşit acest lucru în acest meci şi sunt sigur că meciurile următoare vor fi la fel de bune. Am reuşti să trecem peste înfrângerea de la Baia Mare, a fost primul meci în noua formulă în deplasare. Avem însă timp să ne refacem şi să lucrăm la ce s-a greşit. Înfrângerea a fost dureroasă, dar vom câştiga când va fi mai important. A fost un tur bun pentru noi, din păcate avem câteva accidentări, dar în retur vor veni câteva transferuri care vor întări echipa unde suntem mai vulnerabili. Apărarea a funcţionat foarte bine, a declarat Carpo.

Dacă ar fi marcat doar el eseurile, Eugen Căpătână ar fi adus astăzi punctul bonus Timişoarei. Sunt bucuros că nu s-a accidentat nimeni, asta e cel mai important. Acest meci a fost suportul a ceea ce vom face în următoarele meciuri. A fost un meci uşor, ne-am pierdut noi concentrarea în a doua repriză, dar domnul Chester ne-a făcut să ne revenim. Am jucat pentru echipă, era urât să nu dau pasă, deşi am luat alte două eseuri pe cont propriu, a declarat autorul celor patru eseuri.

Noi am venit azi cu un efectiv redus, avem opt jucători titulari accidentaţi, care probabil nu vor juca nici contra Stelei. RCM are o echipă extraordinară, le doresc succes, să iasă campioni, merită la această investiţie. Noi a rămas club universitar, sponsorii au plecat pe cale electorală. Întotdeauna banul face legea. Pentru mine cea mai puternică echipă a fost totuşi Baia Mare, deşi nu ştiu câţi titulari au jucat azi la Timişoara. Oricum se anunţă un campionat greu între Timişoara şi Baia Mare, care sunt la ora actuală cele mai selecte echipe, a declarat antrenorul ieşenilor, Constantin Veriveş.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.