Vineri incepe Cupa Politehnica

Ultimul week-end de vară readuce o nouă ediţiei a tradiţionalei Cupa Politehnica la handbal masculin, desfăşurată la Sala „Constantin Jude”. Anul acesta vor participa, alături de CSU Poli, Pandurii Târgu-Jiu, Kecskemeti KSE, Proleter Zrenjanin.

Turneul se va desfăşura în perioada 31 august-1 septembrie, cu două meciuri în prima zi şi patru în a doua. Spre deosebire de alţi ani, va lipsa echipa din Reşiţa, care nu a fost invitată la ediţia din acest deoarece Poli şi HC Caraş-Severin se vor duela în etapa a doua de campionat. Am respectat tradiţia, am invitată o echipă din Ungaria, una din Serbia şi alta din România. Pe cei de la Kecskemet i-am invitat şi ţinând cont de criteriul geografic, ei au fost prezenţi şi anul trecut. Este o echipă constantă de mijlocul clasamentului, dar şi o echipă din euroregiunea DKMT. Echipa din Zrenjanin am ales-o tot pe criteriul geografic, dar nu numai. Ei evoluează acum în liga secundă după ce anul trecut au fost retrogradaţi din motive financiare, dar acum au sponsori noi. Echipa este centrată în jurul lui Momir Rnic, pe care veţi avea ocazia să îl vedeţi la Timişoara. Între noi şi Pandurii există o mai veche rivalitate sportivă, dar suntem în relaţii bune. Ar fi trebuit să invităm Reşiţa, dar ne întâlnim în etapa a II-a şi brânza e pe bani, a declarat vicepreşedintele echipei, Ioan Covăsânţan.

Turneul va fi important pentru alb-violeţi deoarece vine cu două săptămâni înainte de începerea campionatului, iar anul acesta, conducerea nu îşi mai doreşte paşi greşiţi. Obiectivul nostru este calificarea într-o cupă europeană, fie din prisma clasării în campionat, fie prin câştigarea Cupei României. Acest lucru ar f fost posibil şi anul trecut, dacă nu existau acele sincope de la început, a declarat preşedintele Ioan Silviu Doboşi. Din acest motiv, conducerea consideră că primele cinci etape sunt cruciale. În aceste meciuri, Poli va întâlni în deplasare pe CSM Bucureşti, Potaissa Turda şi CSM Ploieşti, iar pe teren propriu se va duela cu HC Caraş-Severin şi Pandurii Târgu-Jiu. Din acest sezon Liga naţională va avea doar 12 echipe, astfel că posibilitatea de a obţine puncte cu echipele mai slab cotate scade. Odată cu noul format de campionat, se vor juca 22 de meciuri, nu 26 şi va fi mult mai greu să recuperezi paşii greşiţi, a declarat antrenorul Nedeljko Vuckovic.

CSU Poli a început pregătirea din urmă cu o lună şi jumătate, după reunirea din 16 iulie. Pregătirea noastră a fost compusă din trei etape, prima săptămână a fost pentru reacomodarea la efort, apoi a urmat cantonamentul şi acum suntem în etapa a treia, de pregătire tehnico-tactică şi meciuri amicale, a declarat directorul sportiv Sorin Sărăndan. Echipa are nevoie de cât mai multe partide pentru a-i integra pe noii jucători, Marius Vasile, Cristian Antonaru şi Andrei Grasu. Până acum am făcut peste 60 de antrenamente. Echipa e bine pregătită fizic, urmează acum să mai îmbunătăţim partea tactică. În apărare suntem la 905, dar în atac doar la 50%, a explicat tehnicianul sârb. Vuckovic îşi doreşte să reuşească să îi integreze mai bine în echipă pe Antonaru şi Vasile, căci de Grasu este destul de mulţumit. Eu am mai jucat aici şi deşi mai sunt doar 3-4 jucători din echipa de atunci, sunt obişnuit cu stilul de joc al antrenorului şi al lui Cristi Fenici, a declarat jucătorul revenit la Timişoara după mai multe sezoane petrecute la Universitatea Cluj.

Iată programul:

Vineri, 31 august,

17 Pandurii Târgu-Jiu vs Proleter Zrenanin

19 Poli vs Kecskemeti KSE

Sâmbătă, 1 septembrie,

10 Kecskemeti KSE vs Pandurii Târgu-Jiu

12 Poli vs Proleter Zrenjanin

17 Proleter Zrenjanin vs Kecskemeti KSE

19 Poli vs Pandurii Târgu-Jiu

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.