Vlad Neaga este de neoprit din drumul catre titlul de Campion National

Vineri si sambata (11-12 iulie 2014) s-a desfasurat la Arad cea de a patra etapa de Campionat National de Supermoto.  Pe tot parcursul desfasurarii antrenamentelor si curselor, vremea a fost schimbatatoare si a plouat foarte mult.

Vlad Neaga, legitimat la CS Dumbravita, desi avea un avans de 6 puncte fata de Sorin Traistaru, a venit la aceasta etapa cu mari emotii: avea in palmares foarte putine competitii desfasurate pe ploaie si nu-l invinsese niciodata pe competitorul sau principal pe aceasta pista. Cu toate acestea, Vlad s-a mobilizat foarte bine si s-a impus inca din primul antrenamentul liber de vineri dimineata, desfasurat pe ploaie, cu un timp excellent de 51,640 s/tur. In primul antrenament cronometrat, pe o pista partial uscata si-a imbunatatit timpul realizand 47,686 s/tur pastrandu-si pozitia de lider. In al doilea antrenament cronometrat, pista s-a uscat aproape in totalitate, Vlad realizand un record personal cu un timp de 46,802 s/tur, urmand sa porneasca in cursa de sambata din postura de lider.

Sambata, speram cu totii sa scapan de capriciile vremii, dar nu s-a intamplat asa. Vlad a intrat in prima mansa fara sa participe la warm up deoarece motocicleta era pregatita pentru pista uscata. Intre timp anvelopele de uscat au fost schimbate cu cele de ploaie si setarile au fost modificate.

In ambele manse Vlad a avut un start foarte bun si s-a impus categoric in fata competitorilor. Astfel, si-a intarit pozitia de lider in Campionatul National avand un avans de 16 puncte.

Urmatoarea cursa se va desfasura in Bulgaria in data de 27 iulie 2014 si va conta doar pentru Campionatul Est-European unde Vlad Neaga spera sa incheie pe locul trei.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.