A incetat din viata cel mai longeviv barbat din Europa

Spaniolul Francisco Fernandez, era considerat cel mai longeviv bărbat din Europa. El a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 111 ani în localitatea Pinilla de la Valdería din provincia Leon, anunţă agenţia EFE.

El s-a născut pe data de 24 iulie 1901 şi obişnuia să-şi sărbătorească ziua de naştere în ziua următoare, cu prilejul festivităţilor de Sf. Apostol, la care se reunea toată familia lui, cum s-a întâmplat şi în acest an când a fost înconjurat de cei 3 copii ai săi, 7 nepoţi, 14 strănepoţi şi un stră-strănepot. La ultima sa aniversare, unul dintre nepoţi afirma că starea de sănătate a bunicului său era foarte bună.

Fernandez a văzut în viaţa sa un război civil, dictatura franchistă, perioada industrializării Spaniei şi revenirea acestei ţări la democraţie. El a fost pastor, a emigrat în Argentina şi ulterior a revenit în ţara sa natală, unde s-a dedicat agriculturii şi exploatării răşinoaselor într-o zonă care în urmă cu câteva zile a fost afectată de cel mai grav incendiu de pădure întregistrat în ultimul deceniu în Castilla şi Leon.

Longevitatea sa este obiect de studiu la Şcoala de Medicină de la Harvard.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.