Te afli aici: Acasa » Stiri externe » „Balul Acordării Panglicii”, la absolvenții români din Ungaria

„Balul Acordării Panglicii”, la absolvenții români din Ungaria

Sâmbătă, 11 februarie 2023, sub genericul „Balul acordării panglicii”, la Liceul „Nicolae Bălcescu” (LNB) din Gyula, a avut loc o amplă manifestare dedicată elevilor din clasa a XII-a, manifestare caracteristică acestei perioade, primele ediţii ale manifestării debutând în urmă cu peste 50 de ani. La manifestare a participat şi  E.S. Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula.
La acest eveniment au participat peste 500 de persoane, printre care numeroase oficialități, dintre care menționăm pe PS Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU); Gheorghe Cozma, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU); Traian Cresta, purtătorul de cuvânt al românilor în Parlamentul Ungariei; Erno Gorgenyi, primarul orașului Gyula; Maria Novac, directorul Centrului de Documentare și Informare al AȚRU (CDI); Maria Gurzău Czegledi, directorul Liceului „Nicolae Bălcescu” (LNB); Alina Pădurean, decan, reprezentant al Universității „Aurel Vlaicu” Arad; Eugen Gagea și Teodor Pătrăuță, reprezentanţi ai Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, ș.a.
Manifestarea a început prin cuvântul directorului  Maria Gurzău Czegledi, care i-a salutat pe oaspeți, amintind despre provocările trăite de elevi, dar şi despre virtuţi precum cinstea, corectitudinea și hărnicia. Au mai transmis cuvinte de salut primarul orașului Gyula și președintele AȚRU. Elevii absolvenți, din clasele XII A și XII B, împreună cu diriginții lor, au urcat pe scenă și au prezentat câte un montaj literar-artistic în limba română şi limba maghiară.
Momentul culminant al serii l-a constituit acordarea panglicii pentru fiecare elev absolvent de către colegii lor din clasa a XI-a, care în felul acesta preiau simbolic ştafeta liceului. Un alt moment pregătit în mod elaborat l-a constituit cel în care absolvenţii dansează vals, fetele fiind îmbrăcate în rochie de mireasă. Seara a continuat cu o cină comună, tombolă şi dans. https://youtu.be/vYoq5F87qqA

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus