„Balul acordării Panglicii” la Liceul „Nicolae Bălcescu” Gyula

 

Sâmbătă, 26 martie 2022, sub genericul „Balul acordării panglicii”, la Liceul „Nicolae Bălcescu” (LNB) din Gyula, a avut loc o amplă manifestare dedicată elevilor din clasa a XII-a, manifestare caracteristică acestei perioade, primele ediţii ale manifestării debutând în urmă cu peste 50 de ani.

La manifestare a participat şi Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula. La acest eveniment au participat aproximativ 400 de persoane, printre care numeroase oficialități, dintre care menționăm pe PS Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU);  Mircea Leucea, delegat al Ambasadei României la Budapesta; Gheorghe Cozma, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU); Maria Novac, directorul Centrului de Documentare și Informare al AȚRU (CDI); Maria Gurzău Czegledi, directorul Liceului „Nicolae Bălcescu” (LNB); reprezentanţi ai mediului universitar din România, de la Arad şi Timişoara, ș.a.

Manifestarea a început prin cuvântul directorului  Maria Gurzău Czegledi, care i-a salutat pe oaspeți, bilingv, amintind despre provocările trăite de elevi şi profesori în pandemie, dar şi despre virtuţi precum cinstea, corectitudinea și hărnicia. Cei 45 de elevi absolvenți, din clasele XII A și XII B), împreună cu diriginții lor (Vera Gurzău Cer și Robert Sălăjan), au urcat pe scenă și au prezentat câte un montaj literar-artistic în limba română şi limba maghiară. Momentul culminant al serii l-a constituit acordarea panglicii pentru fiecare elev absolvent de către colegii lor din clasa a XI-a, care în felul acesta preiau simbolic ștafeta liceului. Un alt moment pregătit în mod elaborat l-a constituit cel în care absolvenţii dansează vals, fetele fiind îmbrăcate în rochie de mireasă. Seara a continuat cu o cină comună, tombolă şi dans. https://youtu.be/fdjqsWHbT20

Related posts