Concurs de tractoare la Hajdubosormeny, Ungaria

 

În perioada 11-13 august, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a asistat la Concursul Internațional de Tractoare „Tractor Pulling”, desfășurat anual în orașul Hajdúböszörmény, situat în județul Hajdu-Bihar. La competiție au asistat primarul orașului, Kiss Atilla (fost parlamentar ungar, fost membru al Comitetului European al Regiunilor), oficialități ungare, diplomați străini, diverși invitați.

Competiția la care au participat în jur de 200 de tractoare și camioane modificate special, a fost urmărită în cele trei zile de cca. 30.000 de spectatori, veniți din Ungaria, dar și din multe țări europene. Au participat piloți și echipele aferente din mai multe țări europene (Ungaria, Olanda, Norvegia, Italia, Germania, ș.a.). Ampla competiție a cuprins pe lângă concursul de tractoare, un carnaval al tractoarelor, un târg la care au expus mari producători de utilaje agricole, din Ungaria și alte țări, concursuri cu tematică culinară, diverse ateliere, etc. https://youtu.be/MiSq7v2k1po

Orașul Hajdúböszörmény găzduiește un cimitir al eroilor români, bine întreținut, unde periodic se desfășoară manifestări de comemorare a eroilor români căzuți la datorie, pe teritoriul Ungariei.

Related posts