„Cupa de Paşti”, la fotbal în sală, în Săcal (Korosszakal), Ungaria

Vineri, 31 martie 2023, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la ediția din acest an a competiției de fotbal în sală, „Cupa de Paşti”, desfășurată în mod tradițional la Școala Generală şi Grădiniţa Bilingvă de Naţionalitate Română” din Săcal (Korosszakal), județul Bihorul Unguresc (Hajdu Bihar).

Șapte unități de învățământ, școli bilingve ale comunității românești din Ungaria, sau școli la care limba română se predă ca obiect de studiu, au trimis echipele de fotbal în sală la această competiție: Chitighaz (Ketegyhaza), Aletea (Elek), Leucuşhaz (Lokoshaza) din județul Bekes; Pocei (Pocsaj), Săcal (Korosszakal), Apateu (Kororszegapati) și Bedeu (Bedo) din județul Hajdu-Bihar.

Competiţia a fost caștigată de echipa Şcolii din Leucuşhaz, care a învins în finală, echipa Şcolii din Săcal.  La eveniment au fost prezenți printre alţii, Gheorghe Cozma, președintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria; Palfi Tamas, primarul comunei Săcal; Zoltan Gyori, primarul localităţii Korosnagyharsany; Eva Bonţa, președintele Autoguvernării Românești din Săcal, etc. Competiţia a fost organizată şi finanţată de către Școala Generală şi Grădiniţa Bilingvă de Naţionalitate Română” din Săcal (Korosszakal), cu sprijinul Autoguvernării Româneşti din Săcal şi a Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU).

Related posts