Dezvelire placă comemorativă. 74 de ani de dansuri tradiţionale româneşti la Aletea (Elek)

La data de 10 septembrie 2021, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la ampla manifestare prilejuită de dezvelirea unei plăci comemorative în memoria fondatorilor ansamblului de dans popular românesc la Aletea (Elek), din judeţul Beches, înfiinţat în urmă cu 74 de ani. Manifestarea a fost organizată de către Autoguvernarea Românească din localitate cu sprijinul Primăriei locale.
Evenimentul a fost deschis prin cuvântul adresat de către preşedintele autoguvernării locale, Vasile Botaş. Despre ansamblu a vorbit Gheorghe Baghi,  dansator şi mentor al formaţiei artistice. Au mai transmis cuvinte de salut preşedintele Consiliului Judeţean Bekes, Zalay Mihaly, preşedintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU), Gheorghe Cozma, şi primarul oraşului Aletea, Gyorgy Szeleszan, care are origini etnice româneşti.
Manifestarea a oferit publicului prezent un regal de dansuri tradiţionale, la Casa de cultură din Aletea. Punctul culminant al manifestării l-a constituit dezvelirea plăcii comemorative a fondatorilor  „Echipei de Păstrare a Tradiţiilor Româneşti din Aletea”, în care evoluează şi  ultimul membru fondator al echipei care se află în viaţă, dl. Petru Sabău.

Related posts