Te afli aici: Acasa » Stiri externe » Exequator pentru E.S. Florin Vasiloni, noul Consul General al României la Szeged-Ungaria

Exequator pentru E.S. Florin Vasiloni, noul Consul General al României la Szeged-Ungaria

Exequator pentru E.S. Florin Vasiloni, noul Consul General al României la Szeged-Ungaria

În data de 13 decembrie 2023, la Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, Krisztina Varju, secretar de stat adjunct, a înmânat actualului consul general al României la Szeged, dl. Florin Trandafir Vasiloni, „Exequator-ul” pentru exercitarea mandatului său pe teritoriul Ungariei.

La ceremonia oficială au asistat Ambasadorul României în Ungaria, E.S. Gabriel Șopandă, Adriana Rahaian, șefa Secției Consulare a Ambasadei României la Budapesta, precum și mai mulți diplomați ungari.

Circumscripția consulară a Consulatului General al României la Szeged cuprinde șase comitate: Csongrád-Csanád (Szeged); Bács-Kiskun (Kecskemét); Jász-Nagykun-Szolnok (Szolnok); Baranya (Pecs); Somogy (Kaposvar) și  Tolna (Szeksard). În paranteze sunt menționate orașele reședință a celor șase comitate.

Excelerța Sa Florin Vasiloni a deținut anterior numirii de către Guvernul României, timp de peste 10 ani, mandatul de Consul General al României la Gyula. În cadrul aceleiași ceremonii, a primit  „Exequator-ul” Excelența Sa Daniel Banu, noul Consul General al României la Gyula.

Diplomatul ungar a urat succes celor doi consuli generali români în exercitarea mandatului lor, cei doi diplomați români asigurând de întreaga disponibilitate pentru lucrul împreună în vederea menținerii identității culturale, lingvistice, etnice și religioase a comunității istorice românești din Ungaria, pentru intensificarea schimburilor comerciale, care în anul 2022 au depășit cifra de 15 miliarde Euro, dar în același timp pentru consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări, bazate pe respect reciproc, în conformitate cu tratatele asumate şi statutul de parteneri strategici.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus