In Canada, doua avioane particulare s-au ciocnit in zbor

Două avioane particulare s-au ciocnit sâmbătă deasupra unei zone nepopulate din provincia Saskatchewan (centru), incident soldat cu moartea celor cinci persoane aflate la bordul acestora, a făcut cunoscut o sursă din cadrul Jandarmeriei regale a Canadei, citată de AFP.

Victimele sunt, de o parte, un bărbat şi o femeie care zburau la bordul primului avion, un Lake Buccaneer amfibie, între oraşele Regina şi La Ronge (Saskatchewan). La bordul celui de-al doilea aparat, de tipul Piper PA-28, şi-au pierdut viaţa pilotul, o femeie şi un băiat în timp ce se îndreptau dinspre Calgary (Alberta) spre St Brieux (Saskatchewan), după cum a precizat un membru al Jandarmeriei regale.

Primele echipe de salvare sosite la faţa locului au găsit carcasa unui avion peste un iaz secat. Poliţiştii, ajunşi ulterior la locul accidentului, au constatat că este vorba despre resturi din cele două avioane. Pentru moment, jandarmii nu pot determina cauza care a dus la producerea coliziunii. Transport Canada a deschis o anchetă. Familiile celor dispăruţi nu au fost de acord cu dezvăluirea numelor acestora.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.