INTERNAŢIONAL / Grecia, în grevă generală pe 1 decembrie

Sindicatul Angajaţilor din Sectorul Public (ADEDY) a anunţat, miercuri, că se alătură protestelor anunţate marţi de Sindicatul Angajaţilor din Sectorul Privat din Grecia (GSEE) pentru data de 1 decembrie, astfel încât Grecia se va confrunta cu o nouă grevă generală, cea de-a şaptea de la începutul acestui an, transmite EFE.

Sindicatul ADEDY, care are peste 500.000 de membri, a convocat un protest şi pentru joi, 24 noiembrie, între orele 13.00 -16.00 (11.00 -14.00 GMT), oamenii urmând să se adune în faţa sediului Ministerului pentru Reforme din Administraţie din Atena.
Printr-un comunicat dat publicităţii miercuri, ADEDY susţine că reducerea schemei de personal din sectorul public, precum şi aplicarea unor noi impozite au făcut ca veniturile funcţionarilor să scadă cu până la 55%.

Conducerea sindicatului susţine că ‘politica guvernului împinge întreaga societate spre sărăcie şi epuizare’, protestând totodată faţă de planul anunţat de autorităţi referitor la concedierea a 300.000 de funcţionari publici până în 2015. Ultima grevă generală din Grecia a durat 48 de ore, paralizând ţara în zilele de 19 şi 20 octombrie.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.