INTERNAŢIONAL / În Israel, grevă generală pentru a treia zi consecutiv

O grevă generală a continuat vineri în Israel pentru a treia zi consecutiv, în absenţa unui acord între guvern şi sindicate, a declarat un purtător de cuvânt al Confederaţiei sindicatelor Histadrut, relatează AFP.

Negocierile între sindicate şi guvern au eşuat, a declarat purtătorul de cuvânt al Histadrut. Conflictul se referă la statutul şi condiţiile de încadrare în muncă a 300.000 de muncitori pe perioadă determinată din sectorul public şi privat, defavorizaţi în comparaţie cu colegii lor titulari. Greva a afectat în special birourile guvernamentale şi spitalele, autorităţile locale, Poşta, compania de electricitate, casele naţionale de asigurări, băncile, căile ferate, porturile, Bursa şi o parte a instituţiilor de învăţământ.

Aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv, precum şi porturile au continuat cu toate acestea să funcţioneze până la începerea shabbat-ului vineri după-amiaza, ziua de odihnă săptămânală, care se încheie sâmbătă seara. Secretarul general al Histadrut, Ofer Eini, a declarat pentru presă că acordul, care era pe cale de a fi încheiat, a eşuat atunci când ministrul de finanţe, Yuval Steinitz, a cerut sindicatelor să renunţe să mai facă grevă timp de patru ani, cerere respinsă de sindicate.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.