INTERNAŢIONAL / Papa Benedict al XVI-lea pledează pentru spiritul păcii

Papa Benedict al XVI-lea a celebrat duminică o slujbă dedicată Zilei Mondiale a Păcii, în care a pledat pentru educarea tinerilor în spiritul valorilor morale, al justiţiei şi păcii, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Suvernul pontif a deplâns faptul că tinerii sunt crescuţi acum într-o realitate socială care îi poate determina să devină intoleranţi şi violenţi, şi a pledat ca tinerei generaţii să îi fie transmis un sens profund al justiţiei şi al respectului faţă de aproape. Sanctitatea Sa a făcut apel la liderii religioşi şi la educatorii din întreaga lume să combată „cultura relativismului” şi să le inculce tinerilor valorile păcii şi justiţiei.

Cultura relativismului pune o întrebare radicală: mai este necesar să educăm? Şi să educăm în ce scop?, a arătat suveranul pontif. În faţa umbrelor care întunecă orizontul lumii astăzi, a asuma responsabilitatea de a educa tinerii pentru a-i învăţa adevărul, valorile şi virtuţile fundamentale, înseamnă a privi spre viitor cu speranţă, a subliniat papa Benedict al XVI-lea, în faţa miilor de credincioşi prezenţi în basilica Sfântul Petru de la Vatican.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.