INTERNAŢIONAL / Părintele MTV, Don Cornelius, s-a sinucis

Producătorul Don Cornelius, cel care a pus bazele MTV, gazda permanentă a programului muzical Soul Train, şi-a pus capăt zilelor la Los Angeles, împuşcându-se în cap. Poliţia l-a descoperit miercuri dimineaţă încă în viaţă, la sesizarea vecinilor care au intrat în alertă după ce au auzit împuşcături în casa acestuia. La mai puţin de o oră după ce a fost transportat la Cedars-Sinai Medical Center, Don Cornelius, 75 de ani, a decedat, după cum relatează Daily News.
Presupusa cauză a sinuciderii pare să fi fost o problemă gravă de sănătate. În plus, cunoscutul om de televiziune fusese profund afectat de divorţul scandalos de modelul rus Victoria Avila în 2009. Femeia afirmase că a fost victima unor violenţe fizice din partea acestuia, iar Cornelius a pierdut procesul de divorţ, interzicându-i-se să se apropie de fosta sa soţie.

Întreaga comunitate muzială din SUA deplânge moartea prezentatorului TV, care a avut o contribuţie enormă la dezvoltarea unor genuri în muzică precum blues, muzica soul şi hip hop. Ciclul de programe muzicale Soul Train, care a apărut la televiziunea americană în 1970, a contribuit la popularizarea culturii afroamericane în SUA şi a pus bazele MTV. Datorită acestuia şi-au câştigat faima interpreţi ca Aretha Franklin şi Barry White, comentează BBC.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.