INTERNAŢIONAL / Serenade în faţa închisorii cu prilejul zilei de naştere a Iuliei Timoşenko

Mai mult de 2.000 de simpatizanţi ai fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko s-au adunat duminică în faţa închisorii în care aceasta este deţinută, pentru a-i aduce flori, a-i cânta serenade şi a-i ura la mulţi ani cu ocazia împlinirii a 51 de ani, conform AFP.

Manifestanţii au scandat ‘Iulia, libertate!’ la intrarea în centrul de detenţie de la Kiev. Zeci de poliţişti au fost aduşi în faţa penitenciarului pentru a asigura ordinea, conform unui corespondent al AFP. Mulţi dintre participanţi au adus buchete mari de flori iar alţii au făcut un colaj în formă de inimă din felicitări, pe care l-au lipit pe un perete al închisorii.
Mai multe formaţii muzicale cunoscute în Ucraina au cântat pe o platformă ridicată în apropierea centrului de detenţie.

Arestată din luna august, Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie la 7 ani de închisoare pentru că a încheiat în 2009, pe când conducea guvernul de la Kiev, o serie de contracte cu Rusia privind furnizarea de gaze naturale, contracte caree au fost considerate nefavorabile pentru Ucraina. Ea a respins aceste acuzaţii, denunţând motivarea lor politică.

Chiar de după gratii, trăind în condiţii inumane, Timoşenko îşi continuă lupta, a declarat fosta mână dreaptă a Iuliei Timoşenko, Oleksandr Turcinov, aflat printre manifestanţi, alături de fiica Iuliei, Evghenia Carr. Avocatul Iuliei Timoşenko a declarat recent că starea sănătăţii clientei sale se înrăutăţeşte, însă autorităţile au oferit asigurări că acesta nu suferă de nicio maladie gravă.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.