INTERNAŢIONAL / Trupurile neînsufleţite ale victimelor de la Toulouse, repatriate în Israel

Trupurile neînsufleţite ale celor patru victime ale atacului comis luni la un colegiu iudaic din Toulouse, în sud-vestul Franţei, au fost scoase marţi la începutul după-amiezii din incinta şcolii, pentru a fi repatriate în Israel, a constatat AFP.

Trupurile neînsufleţite ale celor patru victime vor fi transportate cu avionul mai întâi de la Toulouse la Paris, iar din capitala franceză în Israel, unde urmează să fie înhumate miercuri. Două dricuri negre, lipsite de orice ornament, au ieşit de pe poarta colegiului Ozar Hatorah. Membri ai comunităţii locale au asistat la scenă cu ochii în lacrimi.

Pe aeroportul parizian Roissy este prevăzută o ceremonie cu uşile închise, cu participarea preşedintelui francez Nicolas Sarkozy. Ministrul afacerilor externe Alain Juppe va fi prezent în avionul care va duce sicriele şi familiile victimelor în Israel. Cele patru persoane ucise în atacul de luni sunt Jonathan Sandler (30 de ani), profesor de religie, copiii acestuia Gabriel (4 ani) şi Arieh (5 ani), precum şi Myriam Monsonego (7 ani), fiica directorului colegiului. Cei trei copii aveau dublă cetăţenie, franceză şi israeliană, în timp ce Jonathan Sandler o deţinea doar pe cea franceză, a indicat ambasada statului evreu la Paris.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.