Papa a sărbătorit Duminica Floriilor

Papa Benedict al XVI-lea s-a aflat duminică dimineaţă în fruntea procesiunii de Duminica Floriilor din Piaţa Sfântul Petru, în prezenţa a mii de credincioşi, adunaţi la această ceremonie care marchează începutul Săptămânii Sfinte, relatează AFP.

Al treilea an consecutiv, papa a sosit la bordul papamobilului şi nu mergând pe jos până la altarul înălţat în faţa obeliscului din mijlocul Pieţii Sfântul Petru. În apropierea acestuia s-a reconstituit o livadă de măslini.

Benedict al XVI-lea, care va împlini 85 de ani pe 16 aprilie, s-a întors joi dintr-un turneu de şase zile în Mexic şi Cuba. Suveranul pontif, în veşminte liturgice roşii (simbolul vieţii), a binecuvântat ramurile purtate de mulţimea formată îndeosebi din tineri, Duminica Floriilor fiind şi Ziua mondială a tineretului, sărbătorită în fiecare dioceză de tinerii catolici din lumea întreagă.

Papa a celebrat slujba de Florii, zi pe care a descris-o ca marea poartă care ne introduce în Săptămâna Sfântă. În cursul slujbei suveranul pontif a spus: Suntem chemaţi să urmăm un Mesia care nu ne garantează o fericire pământească uşoară, ci bucuria cerului, fericirea lui Dumnezeu. Trebuie să ne punem întrebarea: Care sunt adevăratele noastre aşteptări? Care sunt cele mai adânci dorinţe, cu care am venit astăzi aici să sărbătorim Duminica Floriilor şi să începem Săptămâna Sfântă?.

Duminica Floriilor, care deschide Săptămâna Sfântă în religia catolică, marchează intrarea lui Iisus în Ierusalim, aclamat de mulţimea în sărbătoare, care arbora ramuri de măslin. Această zi precede, potrivit Evangheliei, arestarea, uciderea pe cruce şi învierea lui Iisus.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.