Printul William si Kate Middleton vor fi parinti

Vestea sarcinii ducesei de Cambridge este o ştire minunată care încheie triumfal un an de succes al monarhiei britanice, marcată de Jubileul de diamant al reginei Elisabeta a II-a. Speculaţiile privind iminenta paternitate a prinţului William şi a soţiei sale, Kate Middleton, au circulat încă de săptămâna trecută, când cuplul regal a vizitat Cambridge, capitala ducatului oferit de regină drept cadou de nuntă, notează marţi ziarul El Mundo.


În familia regală britanică totul este cântărit cu grijă şi orice gest are semnificaţia lui, de aceea experţii casei regale interpretau că vizita cuplului regal are o dublă lectură care nu a scăpat muritorilor de rând. Însă ştirea viitoarei naşteri a vlăstarului regal, dincolo de o veste minunată pentru cei 80% dintre britanici care se declară monarhişti, este o chestiune de stat şi o problemă politică care încă nu a fost rezolvată.

Pentru că în Marea Britanie, ca şi în Spania, legislaţia dă prioritate la tron descedentului pe linie masculină, în detrimentul liniei feminine.

În Europa secolului XXI nimeni nu ar accepta ca o fată să devină automat succesoare la tron. Lucru care nu s-ar mai discuta dacă este vorba de un băiat.

De aceea este necesar ca guvernul britanic şi parlamentul să discute cât mai urgent, pentru a pune la punct schimbările legale, pentru a termina cu această anomalie.

La puţin timp după numirea ca prim-ministru, David Cameron a promis că va schimba legile pentru ca primul născut al lui Willian şi Kate să fie viitorul monarh, indiferent dacă este fată sau băiat.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.