Șahiști români la Concursul Internaţional de Șah „Foaia Românească” la Gyula

Sâmbătă, 25 februarie 2023, la sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, la Gyula, s-a desfăşurat a XIV-a ediţie a Concursului Internaţional de Șah „Foaia Românească”.  Consulul general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, a participat la această manifestare, iar în momentul decernării premiilor, a salutat în cuvântul său organizatorii şi participanţii.

Consulatul General al României la Gyula a sprijinit organizarea acestei competiţii, care a devenit o manifestare tradiţională în calendarul comunităţii româneşti din Ungaria.

La competiţie au participat în jur de 60 de sportivi și pasionați ai șahului din România şi Ungaria, dintre care 27 de concurenţi, la diverse categorii de vârstă. La manifestare au participat şi membri marcanţi ai comunității, dar și oficialități: Gheorghe Cozma, preşedintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU); Alina Pădurean, decanul Facultății de Științe Umaniste și Sociale din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” Arad (UAV); Dumitru Cozma, reprezentantul Palatui Copiilor Arad, ș.a.  Din România au participat mai mulți şahişti, în special sportivi care se pregătesc la Palatul Copiilor din Arad, dar şi alţi concurenți. Organizatorii evenimentului au fost Asociaţia Şahiştilor Români din Ungaria; Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi publicaţia „Foaia Românească”, cu sprijinul altor entități reprezentative ale mediului asociativ românesc din Ungaria.

Promotorul acestei manifestări este Ioan Cozma, etnic român din Gyula, președintele Asociaţiei de Șah a Românilor din Ungaria (profesor, şahist, membru al coralei „Pro Musica” şi director al Școlii Bilingve de Naționalitate Română din Săcal, jud. Haidu-Bihar). Concurenții au fost răsplătiţi cu diplome şi medalii, iar învingătorii categoriilor aflate în concurs au primit trofee, cadouri şi premii.

Related posts