UE aproba crearea unei liste unice a aditivilor alimentari

Uniunea Europeană a aprobat marţi crearea unei liste unice a aditivilor alimentari autorizaţi în spaţiul comunitar, măsură prin care consumatorii şi autorităţile naţionale din domeniul siguranţei alimentare vor putea să cunoască şi să controleze mai bine aceste substanţe, transmite agenţia EFE.

Experţii din Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animală (SCoFCAH) a aprobat marţi o propunere a executivului comunitar de a se stabili ce aditivi care potenţează gustul alimentelor pot fi folosiţi în produsele alimentare.

La ora actuală, reglementările naţionale referitoare la folosirea aditivilor alimentari în statele UE sunt divergente, după cum se afirmă într-un comunicat al Comisiei Europene, care precizează că noua normativă va armoniza reglementările interne şi va crea reguli mai clare în utilizarea acestor substanţe.

Potrivit Comisiei, lista propusă va publicată în curând pe Internet. Odată ce aceasta va fi aprobată de Consiliul de Miniştrii pentru Agricultură, producătorii din statele UE vor avea la dispoziţie 6 luni pentru a se conforma noii reglementări. După acest termen, toate substanţele care nu se regăsesc pe listă vor fi interzise.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.