Te afli aici: Acasa » Stiri externe » „Ziua vârstnicilor” în localitatea Micherechi, Ungaria

„Ziua vârstnicilor” în localitatea Micherechi, Ungaria

În data de 3 octombrie 2021, consulul general Florin Vasiloni a participat la manifestarea „Ziua vârstnicilor” în localitatea Micherechi (Mehkerek), localitate majoritar românească, din judeţul Bekes, Ungaria. Acţiunea a fost organizată de către Primăria din Micherechi și s-a desfășurat la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din localitate.
„Ziua vârstnicilor” a debutat cu salutarea participanţilor de către Margareta Tat, primarul localităţii, după care evenimentul a continuat cu un program cultural oferit de către copiii de la grădiniţa din localitate și dansatorii Casei de Cultură din Micherechi care au încântat audiența prin prezentarea unui program de dansuri tradiţionale româneşti.
La eveniment au participat cca. 200 de persoane, printre care conducerea primăriei locale, Mihai Ardelean, preşedintele Asociaţiei Românilor din Micherechi; Alina Pădurean, decan al Facultăţii de Ştiinţe Sociale şi Umaniste din cadrul  Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV), partener în cadrul proiectului RoAct, proiect finanţat de către Secretariatul General al Guvernului României, prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP); conducătorii şcolii şi grădiniţei din localitate, pr. Visarion Tuderici, secretarul Episcopiei Ortodoxe

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus