Te afli aici: Acasa » Timp Liber » Concert de pian

Concert de pian

Karlsruhe este primul oraş pe care Centrul Cultural German Timișoara îl prezintă prin Das Deutschlandprojekt. Ca oraşe partenere, Karlsruhe și Timișoara derulează deja proiecte de colaborare pe diverse planuri. În colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și Primăria Karlsruhe Centrul Cultural German Timișoara îşi aduce acum contribuţia prin promovarea culturii orașului Karlsruhe. Scopul proiectului este de a prezenta aspecte actuale din cultura şi arta acestuia.

Das Deutschlandprojekt continuă după concertul formației Le Grand Uff Zaque, cu un concert al pianistului Florian Steininger, care va avea loc în data de 13 iunie 2014, la ora 19, în curtea interioară a Casei Artelor (str. A. Pacha nr. 8).

Florian Steininger, absolvent al Facultăţii de Muzică din Karlsruhe, a colaborat în ultimii ani cu numeroși compozitori tineri și renumiți, precum James Clarke, Bruno Mantovani, Lucia Ronchetti, Jörg Widmann și Wolfgang Rihm. Deosebit de ataşat este, însă, de opera compozitorului Wolfgang Rihm, care de asemenea este născut și trăiește în Karlsruhe.

Florian Steininger a lansat la Karlsruhe cunoscuta serie de concerte In modo esotico de muzică nouă și mai puțin cunoscută. Prin aceasta el își îndeamnă auditoriul să acorde atenție și compozițiilor date adeseori uitării.

În concertul din Timișoara, acesta va prezenta următoarele compoziții:

George Enescu: Suite dans le style ancien Op. 3 [1. Prélude]

Wolfgang Rihm: 6 Préludes (1967)

Max Reger: 4 Spezialstudien für die linke Hand [4. Präludium+Fuge]

Horațiu Rădulescu: »being and non-being create other« 2nd piano sonata Op. 82 (1991)

Horațiu Rădulescu: »like a well… older than God« 4th piano sonata Op. 92 (1993)

Wolfgang Rihm: Brahmsliebewalzer (1985)

Horațiu Rădulescu: »return to the source of light« 6th piano sonata Op. 110 (2007)

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus