Te afli aici: Acasa » Timp Liber » FLIGHT FESTIVAL -Teatru, Film, New Media Art

FLIGHT FESTIVAL -Teatru, Film, New Media Art

 

Organizatorii FLIGHT FESTIVAL, vă pregătesc un festival dezvoltat în perspectiva ideii de Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 și singurul festival de edutainment din România.

Pe lângă secțiunea de MUZICĂ, cu siguranță secțiunea cu cel mai mare succes la public, FLIGHT FESTIVAL oferă celor care deja l-a îndrăgit, secțiunea de TEHNOLOGIE, o secțiune în care tinerii plini de idei se întâlnesc cu speakeri inspiraționali, experți și antreprenori din domeniul tehnologic.

În anii precedenți secțiunile de TEATRU și de FILM au completat cu succes setea de evenimente culturale „altfel” ale festivalierilor.

Anul acesta îmbinăm arta și tehnologia și de aceea s-a adăugat secțiunea de NEW MEDIA ART.

Îndrăzniți să intrați alături de noi într-un Multiverse de experiențe noi și interesante.

Să deschidem aripile și să zburăm!

Vă era dor de-un festival de teatru cu un aer fresh? SUNLIGHT THEATRE e exact așa. De data asta chiar avem de toate pentru toți, indiferent de vârstă. Nu mai aveți nicio scuză să stați acasă!

Patricia Gavril le va arăta copiilor că „Play is an art”, adică „Joaca e o artă”, în Parcul Copiilor.

Estela Mihăilă, de la Improv Theater Bonn, ne va scoate din scenariile cu care suntem obișnuiți și ne va învăța să improvizăm  la „Unscript yourself” (teatru de improvizație în limba engleză), în Parcul A. Scudier.

Între 26 august și 1 septembrie e vremea T4T 22. E vremea să ne ridicăm din propria cenușă, să ne reconfigurăm și să ne reinventăm.

„Phoenix. Renaștem!” este tema Festivalului Național de Teatru pentru Tineri T4T. Adolescenții vor participa la ateliere de coregrafie, musical, improvizație și comedie, care vor aborda aceeași temă – Phoenix – cu mijloace specifice. La final, în 1 septembrie, vor fi prezentate spectacolele puse în scenă și vor fi acordate premiile festivalului.

Din 1 până în 6 septembrie e rândul studenților, de la facultățile de teatru din întrega țară și de peste hotare, să ne cucerească. Aceștia vor prezenta publicului, spectacolele create în cursul acestui an.

Pentru că ne place ineditul avem și spectacole de stradă care vă vor impresiona, vă vor fascina sau vă vor face să zâmbiți.

„Exodul” (Teatrul Masca); „Light dancers” (Spania); „Flower Sway Poles” (Italia); ”Flying Piano” (Italia); „Statui vivante”; „Aeroport” e producția Flight over Borders care ne ajută să decolăm, să zburăm și apoi să aterizăm în lumea teatrului, o lume în care totul este posibil.

Spectacolele de teatru profesionist pe care SUNLIGHT THEATRE le propune anul acesta sunt:

„Happy End” (Tudor Aaron Istodor și Raluca Aprodu); „Natura moarta cu nepot obez”; „Sunt un orb” (Horațiu Mălăele); „Masacrul” (UNTEATRU)

Proiect cofinantat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, Primăria Comunei Dumbrăvița și Consiliul Județean Timiș.

Organizator: Fundatia Artmedia, cu susținerea Universității de Vest din Timișoara.

Partener principal APTIV.

Parteneri: Facultatea de Muzică și Teatru, AT4T, Continental, Sustainalytics, Flextronics, George, Cameleon Kids, Smithfield, Hamilton, Everience, Autonom, Spectacol TM.

Secțiunea de film, FLIGHT FILM, care se va desfășura între 9 -11 septembrie, vine și anul acesta cu trei locuri în care se vor desfășura proiecțiile.

În 2021 v-a plăcut la D’arc pe mal, așa că am păstrat locația și vom proiecta acolo filmele muzicale.

La noul Cinema „Victoria” vom avea filme românești și invitați din echipele acestora.

Pentru că Iulius Town e mereu un loc plin de viață, vom transforma din nou grădina în cinema, pentru  filmele de acțiune.

Trei zile, trei locații, trei filme pe zi. Cam acesta e planul. Noi vă propunem să urmăriți pagina de Facebook FLIGHT FESTIVAL și să alegeți chiar voi ce filme vreți să dezbateți cu actori, critici de film și experți în domeniu.

Propunerile noastre sunt:

  • Filme muzicale: West Side Story (2021),  Respect (2021),  Angus Rush (2007), Purple Rain (1984), Burlesque (2010), Pink Floyd: The Wall (1982),  Elvis (2022)
  • Filme românești: Balaur (2022), La Civil (2021), R.M.N. (2022)
  • Filme de aviație sau SCI-Fi; The Aviator (2004), Ready Player One (2018), Reminiscence (2021), Dune (2021), The Matrix Resurrections (2021), Predestination (2014), Sully (2016)

Ineditul acestei ediții FLIGHT este că celor patru secțiuni consacrate (tehnologie, muzică, teatru și film) li se mai adaugă încă una: NEW MEDIA ART.

Instalații care mai de care mai interesante și fanteziste vor împânzi orașul de-a lungul Begăi. O să fiți fascinați de instalațiile de lumină, în care muzica se va îmbina cu poezia sau cu imaginea. Nu vă spunem mai multe acum. Mizăm pe elementul surpriză, cel care vă va face să exclamați: „Wooooow!”

Vă spunem însă că Flight împreună cu BOLD School organizează și curatoriază două apeluri către comunitatea creativă din România. Cei care se vor înscrie se vor bucura de mentorat din partea agenției de creație Riift Studio, iar lucrările selecționate vor fi expuse la Flight Festival 2022, astfel încât  artiștii de New Media Art să fie descoperiți de comunitate.

Așadar, la final de august și început de septembrie, ne întâlnim la apus, dar ne lăsăm purtați dincolo de el!

Fly with us beyond the sunset!

 

Biletele pentru FLIGHT FESTIVAL se găsesc pe platforma http://iabilet.ro

Amănunte la zi veți găsi pe paginile:

Facebook

https://www.facebook.com/FlightFestivalTimisoara  https://www.facebook.com/sunlight.theater

Instagram

https://instagram.com/flight_festival?igshid=YmMyMTA2M2Y

https://instagram.com/sunlight_theatre?igshid=YmMyMTA2M2Y

 

 

 

 

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus