GALERIE FOTO. The Precious Handmade Show, un eveniment ce a propus o noua perspectiva asupra bijuteriilor confectionate manual

Luni, chiar de Sfântul Gheorghe, designerul de bijuterii Georgiana Epure şi-a lansat brandul GIO Studio prin intermediul unei colecţii de bijuterii. Lansarea a purtat numele „The Precious Handmade Show” şi a avut loc la Eve Fashion Lounge.

Pentru Georgiana, o studentă la FEAA de 24 de ani, acest a fost primul eveniment organizat pentru a-şi promova bijuteriile. Nu au fost însă nicidecum primele bijuterii care au ieşit din mâna sa, deoarece se ocupă de confecţionarea bijuteriilor handmade deja de 2 ani. Când am hotărât că ar fi frumos să lansez GIO Studio cu o prezentare, m-am gândit că e timp mult prea scurt, însă am avut încredere că va ieşi frumos! Este foarte dificil să realizezi o prezentare de bijuterii! E clar de ce: sunt mici, chiar dacă sunt de efect, sunt greu se observat detaliile într-o prezentare.Vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine pentru această prezentare. În primul rând, manechinele, care, deşi profesioniste, au fost alături de mine fără să clipească, lui Paul Soll, cu care am lucrat o bună perioadă şi care mi-a făcut legătura cu locaţia evenimentului, Florin Lazăr pentru ajutorul cu detaliile şi Danielei Nedovescu de la Mots Agency pentru tot ce ţine de imagine şi publicitate, a declarat Georgiana, mulţumită de prima prezentare oficială a creaţiilor sale.

Designerul de bijuterii şi-a descoperit această pasiune într-o perioadă în care lucra chiar şi 10 ore pe zi, timp de şase zile pe săptămână. Din nevoia de relaxare, Georgiana Epure nu a vrut să se îndrepte spre metodele convenţionale, cum sunt mersul la film sau ieşitul al un suc, ci a ales să facă ceva creativ. Până acum, Georgiana nu a urmat studii de specialitate, ci totul a venit din talent. Totul a început cu cercei. Când am găsit un magazin cu lucruşoare de asamblat şi modelat cercei, brăţări şi alte accesorii, am luat câteva mărgeluţe şi un cleştisor şi am început să îmi fac, aşa cum puteam, ca un începător, cercei lungi, pentru că asta purtam foarte mult in acea perioadă! Foarte mândră de ce mi-a ieşit, am făcut mai multe perechi, colegii îi admirau şi încet încet lumea  vroia bijuterii de la mine, povesteşte Georgiana. Timp de doi ani, ea a lucrat bijuterii sub denumirea Aromepentruochi şi promovându-le pe blog. Faptul că era studentă la FEAA a fost un ajutor. Orice proiect aveam de făcut la facultate, îl făceam automat pe bijuterii în ideea de a mă dezvolta! Am lucrat cu toate materialele şi tehnicile pe care le-am găsit pe Internet până m-am hotărât cu ce îmi place să lucrez cel mai mult, îşi aminteşte designerul.

Acum, Georgiana a decis să îşi schimbe brandul la GIO Studio, la sfatul echipei de publicitate. În prezentare, accentul a fost pus pe faptul că o bijuterie handmade nu este realizată neapărat din materiale ieftine, cum este pasta de modelat la care recurg alţi designeri, ci este în primul rând o piesă unică, ce poate fi confecţionată chiar din materiale scumpe. Georgiana a lucrat cu cristale Swarovski , perle şi metale asociate cu pietre semipreţioase, însă nu se dă în lături şi de la folosirea materialelor neconvenţionale. Pentru prezentarea de luni, piesa centrală a fost brăţara, inclusiv şi pentru bărbaţi. Folosesc cel mai mult saibe şi piuliţe., iar mai nou am descoperit şi ceva cârlige care mă ajută să fac mai deosebite bijuteriile mele. Ideea de a le folosi pentru bijuterii mi-a venit când cumpăram materiale pentru stativul ce urma făcut pentru târgul de Mărţişor. Căutam anumite şuruburi, saibe şi piuliţe, iar când am văzut că sunt şi piuliţe atât de mici m-am gândit că se aseamănă cu nişte mărgele metalice pe care tocmai le folosisem şi am zis să încerc şi cu aşa ceva, a declarat Georgiana Epure. Pentru viitor, designerul este hotărâtă să urmeze şi studii de specialitate. Din toamnă, Georgiana vrea să se înscrie la Şcoala populară de Arte din Timişoara, la specializarea Design vestimentar, care va dura trei ani, iar după încă un an, doreşte să urmeze şi un Masterat pe specializarea Design de produs la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Foto: Flavius Neamciuc

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.