Te afli aici: Acasa » Timp Liber » Proiectia filmului „Scherbenpark”

Proiectia filmului „Scherbenpark”

In cadrul seriei de filme germane „FilmparaDE” dorim să vă invităm la proiecția filmului „Scherbenpark” („Locul cioburilor”). Filmul va fi proiectat în data de 12 martie 2015, la ora 18:30, în ceainăria librăriei Cărturești (str. Mercy nr. 7).

Regizoarea Bettina Blümner prezintă în acest film drama unei fete de 17 ani pe nume Sascha, povestea bazându-se pe bestseller-ul „Scherbenpark” al Alinei Bronsky. Pe vremea când protagonista mai era încă un copil, tatăl ei vitreg Vadim o omoară pe mama acesteia sub privirea ei. În ciuda acestei traume majore, Sascha este o fată curajoasă și isteață. Atunci când în ziarul local apare un articol în care făptașul este prezentat ca fiind sensibil și că s-a căit între timp, lui Sascha îi sare țandăra. Dar după aceea totul devine diferit.

Această dramă a fost apreciată ca fiind „extrem de valoroasă” datorită „înscenării sale bogate în fațete ce oscilează între puterea radicală și lipsa de afectivitate, între umorul inteligent și înțelepciunea simplă și totuși potrivită a vieții”. (Goethe-Institut)

Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.

Seria de filme este organizată de către Centrul Cultural German Timişoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti.

Filmele sunt proiectate cu sprijinul Goethe-Institut.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus