Te afli aici: Acasa » Timp Liber » Proiectia filmului “Wintertochter”

Proiectia filmului “Wintertochter”

În data de 17 aprilie 2014, la ora 18:30, Centrul Cultural German Timişoara invită la proiecţia filmului „Wintertochter“, din anul 2011, în regia lui Johannes Schmid. Aceasta are loc în cadrul seriei de filme germane „Vedere panoramică – regizori contemporani“, în ceainăria librăriei Cărtureşti (str. Mercy 7).

 

Kattaka, o fetiţă în vârstă de 12 ani, află tocmai în ziua de Crăciun, că bărbatul pe care ea l-a considerat tată întreaga ei viaţă, nu este de fapt tatăl ei adevărat. Ea reacţionează cu dezamăgire şi furie la această veste şi hotărăşte să plece în cautarea tatălui ei adevărat. În acest sens ea este nevoită să plece într-o călătorie până în Polonia şi îi ia ca însoţitori pe Knäcke, cel mai bun prieten al ei, şi pe Lene, vecina în vârstă de 75 de ani. În microbuzul ponosit al Lenei, cei trei prieteni pleacă într-o călătorie care se dovedeşte a fi foarte palpitantă.

 

Filmul a obținut în anul 2012 premiul Deutscher Filmpreis la categoria cel mai bun film pentru copii.

 

Seria de filme este organizată în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi cu sprijinul Goethe-Institut. Filmul va putea fi vizionat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus