Te afli aici: Acasa » Timp Liber » Proiectie film “Die Farbe des Ozeans”

Proiectie film “Die Farbe des Ozeans”

Joi, 3 aprilie 2014, la ora 18:30, va avea loc proiecția filmului „Die Farbe des Ozeans“ din anul 2011, în regia lui Maggie Peren. Aceasta are loc în ceainăria librăriei Cărtureşti, în cadrul seriei de filme germane „Vedere panoramică – regizori contemporani“.

O barcă cu fugari din Africa naufragiază pe țărmul insulei spaniole Gran Canaria. Nathalie, o turistă de origine germană care se bucură de o zi normal de concediu, devine martoră a întâmplării și decide să participe la acțiunile de salvare a naufragiaților. Aceasta ajunge să îl cunoască pe fugarul Zola și pe fiul acestuia, Mamadou, iar soarta celor doi ajunge să o emoționeze. Poliția de frontieră dorește să îi trimită pe naufragiați înapoi în țara lor, deoarece nu crede, că aceștia au fugit din cauza unor probleme politice. Nathalie îi ajută pe Zola și pe Mamadou să evadeze, însă evadarea nu are loc așa cum și-ar fi dorit.

Filmul lui Maggie Peren a fost premiat cu Premiul Bavarez de Film, cu Bernhard-Wicki-Filmpreis și cu Förderpreis Deutscher Film.

Seria de filme este organizată în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii “Politehnica” din Timişoara şi susținută de Goethe-Institut.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus