Te afli aici: Acasa » Utile » Avertizare hidrologica cu cod galben pentru judetele Timis, Caras-Severin, Prahova si Buzau

Avertizare hidrologica cu cod galben pentru judetele Timis, Caras-Severin, Prahova si Buzau

Avertizare hidrologica cu cod galben pentru judetele Timis, Caras-Severin, Prahova si Buzau

Administraţia Naţională “Apele Române” a instituit duminică seara cod galben pe mai multe râuri din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Prahova şi Buzău ca urmare a ploilor abundente din ultimele 24 de ore.

De duminică de la ora 19:00 până luni la ora 10:00 se pot produce creşteri de niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele cursuri de apă având în vedere precipitaţiile în curs şi cele prognozate pe arii extinse şi sub formă de averse pentru următoarele 24 de ore. Cod galben s-a instituit pe râurile din bazinele: Timiş – judeţul Caraş-Severin, Bâzava – judeţul Caraş-Severin şi Timiş, Moraviţa – judeţul Timiş, Caraş – judeţul Caraş-Severin, Nera – judeţul Caraş-Severin, Cerna – judeţul Caraş-Severin, bazinul superior al Prahovei – judeţul Prahova şi unii afluenţi ai Buzăului – judeţul Buzău.

Administraţia Naţională “Apele Române” precizează că aceste fenomene se pot produce şi pe unii afluenţi de grad inferior ai râurilor aflate sub incidenţa codului galben şi pe cursurile de apa necadastrate. Potrivit sursei citate, în astfel de situaţii se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la hidrotehnice şi poluări accidentale.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus