Te afli aici: Acasa » Utile » Magnolia, arborele de o frumusete spectaculara

Magnolia, arborele de o frumusete spectaculara

Daca doriti o gradina spectaculoasa, eleganta si impresionanta, achizitionarea unui arbust de magonolie este cea mai buna solutie, magnolia fiind, totodata, o specie rezistenta la boli si daunatori. Extrem de eleganta, magnolia este o planta impozanta, nobila, care iubeste soarele. Este foarte frumoasa si isi are originile in tinuturile calde.

Atunci cand ne gandim la primavara, voluntar sau nu o asociem cu multitudinea de flori care imbraca intreg Pamantul. Numarul impresionant de plante si diversitatea lor ne inveselesc casele si gradinile, invaluindu-le cu mirosul si culorile sale. Facand parte din familia Magnoliaceae, Magnolia cuprinde aproximativ 77 de specii de arbori si arbusti si este ideala pentru gradinile mici, fiind foarte usor de ingrijit.

Magnolia, arborele de o frumusete spectaculara

Descriere

Extrem de eleganta, magnolia este o planta impozanta, nobila, care iubeste soarele. Este foarte frumoasa si isi are originile in tinuturile calde. Frunzele sale sunt simple, ovale, cu petiolii scurti, de un verde lucios. Florile parfumate sunt mari, hermafrodite si pot fi albe, purpurii sau chiar galbene. Pamantul in care va fi plantata trebuie sa fie bogat in humus si sa mentina umiditatea constanta. Fiind sensibila in zona radacinii, este foarte important modul in care magnolia este plantata si trebuie retinut faptul ca nu se recomanda mutarea acesteia. Drept urmare, ganditi-va bine la locul in care o veti planta si aveti in vedere ca acesta sa fie insorit.

Magnolia, arborele de o frumusete spectaculara

Plantare

Magnolia se planteaza primavara, pana la sfarsitul lunii aprilie. Groapa in care va fi plantata, conform specialistilor, trebuie sa fie sub forma de cub si sa nu depaseasca 80 cm. Pe fundul acesteia, se va aseza un prim strat de pietris sau nisip de rau, pentru a evita riscul putrezirii radacinii, peste care se va adauga urmatorul strat, compus din pamantul proaspat sapat si pamant de frunze de padure, intregul pamant urmand a fi foarte bine tasat.Magnolia, arborele de o frumusete spectaculara

Ingrijire

Magnolia necesita ingrijiri minimale; aceasta trebuie udata saptamanal, iar in perioadele secetoase, o data la 3-4 zile, avand grija sa nu se exagereze cu cantitatea de apa. Daca este plantata intr-o zona cu pamant cu o fertilitate acceptabila, nu trebuie sa mai fie tratata cu substante fertilizatoare. In ceea ce priveste taierea sa, aceasta operatie nu este necesara, insa se poate efectua in cazul in care doriti sa reduceti dimensiunile coroanei. Astfel, se vor taia crengile inflorite, la sfarsitul primaverii.

Inmultire

Inmultirea acestui arbust nobil se poate realiza prin doua metode: prima metoda este inmultirea prin seminte, foarte des adoptata de cultivatori, in vreme ce a doua metoda consta in marcotarea magnoliei, in lunile august-septembrie, dupa ce a incetat procesul de crestere a lastarilor. Daca doriti o gradina spectaculoasa, eleganta si impresionanta, achizitionarea unui astfel de arbust este cea mai buna solutie, magnolia fiind, totodata, o specie rezistenta la boli si daunatori.

 

Comentarii (2)

  • dragan teicu doina

    doresc un arbusi din fiecare culoare,dar doresc sa stiu cit costa si sa fiu anuntata inaite de livrare cu cel putin 3 zile numar telefon 0737012617

  • dragan teicu doina

    doresc cite un arbust magnolia din fiecare culoare cu rugamintea de a fi anuntata cu 3zile inainte de livrare si costul la telefon 0737012617

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus