Te afli aici: Acasa » Utile » UTIL / Accesul turiştilor la altitudini mai mari de 1.800 de metri este nerecomandat

UTIL / Accesul turiştilor la altitudini mai mari de 1.800 de metri este nerecomandat

UTIL / Accesul turiştilor la altitudini mai mari de 1.800 de metri este nerecomandat

Accesul turiştilor la altitudini mai mari de 1.800 de metri sau pe potecile de creastă din Făgăraş este nerecomandat, existând pericol de accidente din cauza suprafeţelor acoperite cu gheaţă şi zăpadă, avertizează salvamontiştii argeşeni. În urma ninsorilor din ultimele zile, stratul de zăpadă depăşeşte, miercuri, grosimea de 20 de centimetri în zona refugiului de la Cota 2000, iar în zona potecii de creastă, la altitudini de peste 2.100 de metri, grosimea stratului de zăpadă poate ajunge la 40 de centimetri, pe alocuri fiind formate troiene chiar mai adânci.

Cu toate că riscul de avalanşă nu a fost clasificat încă de către serviciul de prognoză meteo, apreciem că există o foarte mare probabilitate de declanşare a unor avalanşe de mici dimensiuni pe versanţii acoperiţi cu zăpadă abundentă, ceea ce poate duce la accidente fatale, se arată într-un comunicat al Serviciului Public Salvamont Argeş.

Pentru parcurgerea potecilor este obligatoriu echipamentul de iarnă, care include colţari, pioleţi şi beţe de schi, însă nu se recomandă pătrunderea pe unele porţiuni din poteca principala de creasta sau accesul către creasta principală.
Turiştii şi alpiniştii care se află în zona înaltă sunt sfătuiţi să coboare către zonele sigure, aflate sub altitudinea de 1.800 de metri. De asemenea, turiştii care ajung în zone apropiate de golul alpin sunt sfătuiţi să nu încerce să urce la altitudini nerecomandate şi să ceară informaţii salvatorilor montani.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus