Te afli aici: Acasa » TOP » Avertizare meteo de ploi torentiale si vant

Avertizare meteo de ploi torentiale si vant

Din după-amiaza zilei de azi, până sâmbătă dimineaţa,  vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte, apoi, pe parcursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, mai ales în jumătatea estică.

Vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Vremea la munte

În zonele montane, vremea va fi instabilă  şi azi. În prima parte a zilei vor fi ploi locale în Carpaţii Occidentali şi soare în restul masivelor. După-amiaza şi seara – nori grei de furtună se vor aduna sşi pe arii mai  extinse vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi de vânt. Izolat va cădea grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 litri/mp şi izolat 50 litri/mp.

Vremea la mare

O zi de mijloc de vară însorită şi caldă pe litoral. Vântul va sufla de la slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 29 de grade, iar apa mării are o temperatură de 23-25 de grade. La Vama Veche se vor înregistra 27 de grade, la Neptun şi Costineşti vor fi 28 de grade, iar la Mamaia şi Gura Portiţei 29 de grade

Vremea pe regiuni

În regiunile din vestul lanţului carpatic, vremea se va schimba până la căderea serii. Dacă acum în prima parte a zilei norii sunt răsfiraţi, în cursul după-amiezii, vor fi averse, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă pot fi de peste 50 litri/mp. Temperaturile vor atinge valori de 26 de grade la Baia Mare, 29 de grade la Oradea şi Timişoara şi 28 de grade la Sibiu şi Braşov. În sudul ţării, o zi de mijloc de vară autentică. Cerul va fi variabil şi doar izolat spre seară vor fi averse în dealurile subcarpatice şi la munte. Temperaturile vor ajunge la 27-28 de grade în zonele de deal, până la 30-32 de grade la câmpie. În Dobrogea, o zi frumoasă şi caldă. Temperaturile vor fi normale pentru o zi de iulie 29 de grade la Constanţa şi 32 de grade la Tulcea. Moldova are parte de temperaturi ridicate, dar şi de furtuni de vară. Mercurul termometrelor va înregistra 32 de grade în Galaţi, 30 de grade în Bacău şi Iaşi, 28 de grade în Piatra Neamţ şi 27 de grade la Suceava. Spre seară, însă, în nordul regiunii şi în zonele de munte vor fi averse torenţiale însoţite de fenomene electrice şi rafale de vânt.

Vremea pe două zile

Vineri, ploi torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 litri/mp şi izolat 50 litri/mp în Moldova, local în Maramureş, Transilvania, Muntenia, spre seară şi în Dobrogea şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vântul va fi intens cu aspect de vijelie şi sunt condiţii de grindină. Temperaturile sunt în scădere în nord, unde maximele se opresc la numai 22-23 de grade, în vreme ce în sud vor fi până la 30-31 de grade. Mâine în capitală, cerul se înnorează temporar, iar vântul va fi puternic. Trecător se vor semnala ploi slabe de vară, iar temperatura maximă va fi de 28-29 de grade. Sâmbătă, ploi locale vor mai fi în regiunile nordice, dar şi în sud-est. Vântul este activ pe crestele carpatice, iar în rest va  fi moderat. Răcoarea se menţine doar în nord, iar maximele vor fi de la 22 de grade în Maramureş, până la 32 de grade în Lunca Dunării. Weekend-ul începe cu vreme frumoasă în Bucureşti. Cerul va fi variabil, iar temperatura maximă va fi de 29-30 de grade.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus