Te afli aici: Acasa » TOP » INFORMARE METEO. Vine canicula! Ne asteapta patru zile cu temperaturi ridicate în Banat

INFORMARE METEO. Vine canicula! Ne asteapta patru zile cu temperaturi ridicate în Banat

Meteorologii au emis o informare meteo de caniculă pentru următoarele patru zile. Astfel, începând de joi şi până duminică, vremea va fi foarte caldă cu temperaturi de 36 de grade.

În intervalul 25 – 28 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi de podiş.

În Banat, Oltenia şi sudul Munteniei vremea va deveni caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35…36 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi, vremea va fi în general frumoasă, dar şi călduroasă în regiunile sudice, vestice şi pe arii restrânse în centrul ţării. Temperaturile maxime trec de 25 de grade chiar şi în nordul Moldovei, zona cea mai răcoroasă din ţară, iar în regiunile sudice, vestice şi pe arii restrânse în centrul ţării trec de 30 de grade până la 34 de grade, izolat 35 în Banat şi Oltenia.

În Capitală vremea va fi în continuare frumoasă şi mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa 17-18 grade. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade.

Vineri mai cald decât normal la această dată în vestul şi în sudul ţării cu maxime între 30 şi 34 de grade, izolat 35 în Oltenia şi un regim termic apropiat de normal în celelalte regiuni cu cele mai mici maxime 24-25 de grade tot în nordul Moldovei. Mai ales după-amiaza şi seara, local la munte si în nordul, centrul şi estul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi intensifcări de scurtă durată ale vântului.

În Capitală vremea va fi în continuare frumoasă şi mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil iar vântul, în general slab. Dimineaţa 18-19 grade. Temperatura maximă va fi în jur de 33 de grade.

PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂTĂMÂNI

BANAT Media regională a temperaturilor maxime va fi în creştere treptată de la 29 de grade până în jur de 36 de grade Celsius, valoare ce se va atinge în zilele de 28 şi 29 iulie. Începând din 30 iulie vremea se va răcori uşor, însă se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va fi în jur de 34 de grade Celsius. În prima săptămână se va produce şi creşterea mediilor regionale ale temperaturilor minime de la 14 grade până la 20 de grade Celsius, iar ulterior acestea vor marca o scădere uşoară, fără a coborî în nici o noapte sub 18 grade Celsius.

În intervalul 22-27 iulie nu se aşteaptă ploi, dar începând cu 28 iulie acestea vor fi posibile zilnic, cel mai probabil sub forma averselor slabe cantitativ şi cu apariţie la nivel local sau chiar izolat.

CRIŞANA Până pe 28 iulie vremea se va încălzi treptat. Astfel, media temperaturilor maxime va fi pe 22 iulie de 28 de grade Celsius, iar în zilele de 28, 29 şi 30 iulie va atinge 35…36 de grade Celsius. Începând din 31 iulie vremea se va răcori uşor, însă se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va fi în jur de 33 de grade Celsius. În prima săptămână se va produce şi creşterea mediilor regionale ale temperaturilor minime de la 13 grade până la 19 grade Celsius, iar ulterior acestea vor marca o scădere uşoară, fără a coborî în nici o noapte sub 17 grade Celsius.  Pe arii restrânse sunt posibile ploi slabe cantitativ şi eventual descărcări electrice pe 25 şi 26 iulie şi din nou pe parcursul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

TRANSILVANIA Media temperaturilor maxime nu va depăşi 28 de grade Celsius în primele două-trei zile, dar apoi va creşte, astfel că în week-end şi la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 35…36 de grade Celsius. Între 31 iulie şi 4 august se vor înregistra valori termice medii diurne apropiate de norme, în jurul a 31 de grade Celsius. Între 22 şi 25 iulie, mediile temperaturilor minime vor avea mici variaţii, în jurul a 11…12 grade Celsius, dar până la sfârşitul lunii iulie vor fi în creştere, atingând un maxim de aproximativ 16 grade şi ulterior nu vor mai coborî sub 14 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă până pe 28 iulie, dar apoi fenomenele de instabilitate atmosferică se pot semnala local şi temporar în oricare din zilele rămase până la sfârşitul intervalului de prognoză, însă doar izolat vor fi posibile cantităţi de apă ceva mai însemnate.

MARAMUREŞ Temperaturile maxime nu vor depăşi, în medie, 28 de grade Celsius la începutul intervalului, dar apoi vor creşte, astfel că în week-end şi la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 33…34 de grade Celsius. Între 31 iulie şi 4 august se vor înregistra valori termice medii în jurul a 32 de grade Celsius. Între 22 şi 25 iulie, mediile temperaturilor minime nocturne vor avea mici variaţii, în jurul a 12 grade Celsius, dar până pe 30 iulie vor fi în creştere spre aproximativ 18 grade Celsius şi ulterior nu vor mai coborî sub 16 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, dar izolat vor fi posibile, zilnic, fenomene de instabilitate atmosferică, cantităţile de apă fiind predominant neînsemnate.

MOLDOVA  Până pe 29 iulie vremea se va încălzi treptat, atât valorile termice diurne cât şi cele nocturne fiind în creştere. Astfel, media temperaturilor maxime va fi pe 22 şi 23 iulie de 26 de grade Celsius, iar în zilele de 29 şi 30 iulie va depăşi uşor 33 de grade Celsius. Începând din 31 iulie vremea se va răcori uşor, însă se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va fi în jur de 30 de grade Celsius. Se va produce şi creşterea mediilor temperaturilor minime nocturne de la 13 grade Celsius până la 19 grade Celsius pe 30 şi 31 iulie. Apoi acestea vor marca o scădere uşoară, fără a coborî sub 18 grade Celsius.

Pe arii restrânse şi cu probabilitate mai mare în a doua săptămână, sunt posibile, zilnic, ploi slabe cantitativ însoţite, eventual, de descărcări electrice.

DOBROGEA Procesul de încălzire va începe din primele zile şi va continua până în week-end, încât temperaturile medii maxime vor depăşi semnificativ mediile climatologice specifice perioadei şi nu vor mai coborî sub 30 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori vor fi în jur de 32 de grade Celsius şi se vor înregistra aproape zilnic în a doua săptămână. Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin medii ale temperaturilor minime situate între 19 şi 21 de grade, cu valori ceva mai coborâte doar în primele două-trei nopţi. Aspectul predominant frumos al vremii se va remarca prin absenţa ploilor în cea mai mare parte a intervalului celor două săptămâni de prognoză.

MUNTENIA Temperaturile maxime nu vor depăşi, în medie, 30 de grade Celsius la începutul intervalului, dar apoi vor creşte, astfel că în week-end şi la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge 35…36 de grade Celsius. Între 31 iulie şi 4 august vremea va fi călduroasă şi se vor înregistra valori termice medii în jurul a 34 de grade Celsius. Între 22 şi 25 iulie, mediile temperaturilor minime nocturne vor avea mici variaţii, în jurul a 15 grade Celsius, dar până pe 30 iulie vor fi în creştere spre aproximativ 20 de grade Celsius şi ulterior nu vor mai coborî sub 18 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar izolat, în a doua săptămână, vor fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică, cantităţile de apă fiind în general neînsemnate.

OLTENIA Până pe 29 iulie vremea se va încălzi treptat, atât valorile termice diurne cât şi cele nocturne fiind în creştere. Astfel, media temperaturilor maxime va fi pe 22 iulie de 28 de grade Celsius, iar în zilele de 28, 29 şi 30 iulie va depăşi 35 de grade Celsius. Începând din 31 iulie vremea se va răcori ușor, însă se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 33…34 de grade Celsius. Se va produce şi creşterea mediilor temperaturilor minime nocturne de la 15…16 grade Celsius la începutul intervalului până în jur de 20 de grade Celsius pe 30 şi 31 iulie. Apoi acestea vor marca o scădere uşoară, fără a coborî sub 18 grade Celsius.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar izolat, în a doua săptămână, vor fi posibile fenomene de instabilitate atmosferică, cantităţile de apă fiind în general neînsemnate.

LA MUNTE Vremea se va încălzi semnificativ în intervalul 22 – 29 iulie, în care atât temperaturile maxime, cât şi cele minime vor creşte în medie cu 4…6 grade. Apoi se preconizează o răcire uşoară vremii, însă valorile de temperatură se vor situa în continuare peste mediile climatologice ale perioadei.  Instabilitatea atmosferică va fi redusă în prima săptâmână. Apoi pot fi şi zile când local sunt posibile averse şi descărcări electrice, dar şi atunci se conturează cantităţi de apă în general slabe.

Sursa:  www.realitatea.net  

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus