Te afli aici: Acasa » TOP » Meteorologii avertizeaza: Dupa ploi vine frigul!

Meteorologii avertizeaza: Dupa ploi vine frigul!

În perioada 2 5 octombrie, vremea va fi foarte rece în toată țara, au avertizat meteorologii în cadrul comandamentului de iarnă organizat, miercuri, la sediul Guvernului.

A.N.M. nu mai emite avertizări pentru cantităţi mari de precipitaţii, dar în următoarele zile temperatura va fi deosebit de scăzută, ajungând până la minus 6 grade Celsius în depresiuni şi la munte, mercurul termometrelor urmând să crească de luni, până la 20 de grad, temperatura menţinându-se caldă pentru cel puţin 10 zile, a anunţat la Guvern conducerea ANM.

Miercuri, 2 octombrie, vor fi cumulate cantităţi de apă de maximum 10 litri/metru pătrat în Munţii Banatului şi Munţii Meridionali, iar joi, 3 octombrie, acumulările de apă nu vor depăşi 5 litri/metru pătrat. La munte, precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare.

A. N.M. a anunţat anterior că avertizarea de cod portocaliu de ploi şi vânt este valabilă până miercuri la ora 2.00 doar în judeţele Constanţa şi Tulcea, în timp ce în capitala şi în restul judeţelor se va menţine codul galben de ploi şi vânt, până miercuri la 8.00..

Tot până miercuri la ora 2.00, în Carpaţii Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali .şi  trecător în Subcarpaţii Moldovei, Transilvaniei şi Munteniei, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Totodată, conform prognozei stabilite de ANM, vremea se va menţine deosebit de rece în regiunile extracarpatice şi în cele centrale, unde temperaturile în timpul zilei se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale caracterisice acestei perioade a anului.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus