Copaci doborati la Timisoara

Duminică, pompierii au fost solicitaţi să ridice mai mulţi copaci căzuţi pe carosabil. Prima intervenţie a avut loc dimineaţa, în zona Soarelui din Timişoara, unde un copac a lovit o maşină parcată pe strada Siriur. Din fericire, acest incident nu s-a soldat cu victime şi nici cu pagube materiale.

Câteva ore mai târziu, pe strada Măcin din zona UMT-Continental, un alt pom a căzut pe carosabil, atingând şi o maşină parcată. Şi de această dată la faţa locului au venit pompierii, care au tăiat arborele.

Ploile căzute în ultima perioadă au determinat activarea Centrului operativ pentru situații de urgență. Prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, a declarat că, până la această oră nu există pericol de inundații, cotele apelor fiind ridicate, însă acestea nu au atins nivelul de atenție. Situația este în continuare monitorizată, iar pompierii sunt pregătiți să intervină în caz de urgență.

Meteorologii estimează că ploile vor continua să cadă în județul Timiș până luni dimineața, avertizarea cod galben fiind valabilă până la ora 9.

Avertizare hidro de cod galben pentru mai multe râuri din județ, printre care Bega și Timiș.

ISU Timiș a emis o atenționare hidro de cod galben pentru râurile Bega, Bega Veche, Timiș și Moravița. De asemenea, a fost emisă o avertizare hidro de cod portocaliu pentru râul Bârzava.

Atenționările sunt valabile de duminică de la ora 16 până luni la ora 18.

Ploaia căzută în ultimele ore a cauzat din nou probleme în Timișoara.

Pe strada Lirei, de exemplu, parcarea unui bloc s-a umplut de apă, așa cum se poate vedea și din pozele trimise pe adresa redactie@tion.ro de un cititor. Acesta ne-a spus că de fiecare dată când plouă mai mult, parcarea se transformă într-un mic lac. Autoritățile locale cunosc această problemă, însă, până acum, nu au intervenit pentru a o rezolva.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.