Cocktailul săptămânii: Mojito

Continuăm lista de cocktailuri cu băutura favorită a lui Ernest Hemingway, Mojito. Băutura este originară din Cuba şi este pe baza licorii jamaicane, romul. Aşadar, Mojito este esenţa spiritului jamaican şi stării de libertate pe care doar plajele insulei din Caraibe o pot da. Ingrediente: 50 ml rom alb 10 frunze de mentă 2 linguriţe de zahăr brun Suc de lime (lămâie verde) Apă minerală tonică Se pisează frunzele de mentă ca să iasă arome din ele, se toarnă peste sucul de lime. Apoi se toarnă romul, zahărul brun şi…

Citește mai mult

Totul despre celulită

Majoritatea femeilor se confruntă cu celulita, dar foarte puţine ştiu că această poate fi de mai multe tipuri sau grade. Când se alege un tratament împotriva celulitei, este foarte important să se cunoască despre ce fel de celulită este vorba. Putem vorbi de celulită moale,  edemoasă sau fibroasă, dar şi de celulită de gradul I, II, III sau IV. Celulita moale este cauzată de retenţia de apă din organism  şi de o viaţă sedentară. Ea are acel aspect de „gelatină”, mai ales dacă persoana stă picior peste picior sau merge.…

Citește mai mult

23.6 milioane de oameni vor muri din cauza afecţiunilor cardiovasculare în următorii 20 de ani

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii atât în România, cât şi la nivel mondial. Conform ultimei analize statistice din luna ianuarie 2011 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cardiovasculare rămân în topul afecţiunilor cu cea mai mare rată a mortalităţii. Statisticile preconizează că la nivel mondial până în anul 2030, 23.6 milioane de oameni vor muri din cauza afecţiunilor cardiovasculare. De asemenea, s-a identificat că principalele cauze pentru apariţia a peste 80% din cazurile de boli cardiovasculare sunt alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul şi fumatul. Strategiile recomandate în raportul Organizaţiei Mondiale…

Citește mai mult

Alimente care dăunează dezvoltării creierului copiilor

Alimentaţia celor mici are o influenţă determinantă asupra sănătăţii lor. Mai mult, ea poate avea efecte negative sau pozitive şi în dezvoltarea creierului. Alimente sarate Aceste alimente pot să altereze starea de sănătate a copilului. O cantitate mare de sare ingerată zilnic poate conduce la creşterea presiunii arteriale, arteroscleroză şi alte boli grave. În acelaşi timp, poate deteriora arterele şi afecta circulaţia sângelui spre creier. Rezultatul poate fi afectarea funcţionării celulelor creierului, fapt ce poate conduce la ischemie şi hipoxie (oxigenarea insuficientă a ţesuturilor), la pierderi de memorie şi retard…

Citește mai mult

Bulimia

Bulimia este o afectiune a modului de a manca, cauzele ei fiind profunde, de cele mai multe ori psihice. Bulimia afecteaza un numar mare de femei; in principiu, bulimia reprezinta un comportament alimentar deviant – cei care sufera de aceasta afectiune mananca o cantitate enorma de alimente intr-o perioada scurta de timp, dupa care, pentru a evita ingrasatul, isi provoaca voma.De asemenea, bulimicii pot lua doze mari de laxative sau alte tipuri de medicamente purgative. Exista o serie de factori cu rol esential in aparitia si perpetuarea bulimiei: Biologia- exista…

Citește mai mult

Alimentatia femeii insarcinate

O femeie însărcinată sănătoasă poate să mănânce aproape orice, dar fără să facă abuz, nu va consuma băuturi alcoolice şi va evita alimentele prea piperate, sărate sau bogate in grasimi. Alimentele ingerate (înghiţite) trebuie bine mestecate, ceea ce nu se poate întâmpla dacă viitoarea mama are dinţii cariaţi, astfel încât va trebui să consulte dentistul pentru tratament, iar dinţii care nu pot fi trataţi sunt scoşi. Extragerea dinţilor nu primejduieşte sarcina; dimpotrivă, o măsea cariată poate fi cauza unei infecţii grave la naştere. Gravida nu va mânca mult deodată, ci…

Citește mai mult