Dacă nu vă place gustul mielului, medicii propun ca alternativă carnea de ied. E mai săracă în calorii decât puiul şi e excelentă dacă aveţi probleme cu colesterolul. De Paşte mielul este nelipsit de pe masa românilor, însă are o carne grea, care nu îl face o opţiune prea sănătoasă. O alternativă lăudată de medici este carnea de ied, care este bogată în proteine şi minerale şi este mai slabă. Mai mult, specialiştii spun că iedul ar fi mai sărac în colesterol şi decât puiul, fie el şi fără piele.…
Citește mai multEtichetă: colesterol
AGRICULTURA / Fermierii din Timiş cresc porci vietnamezi, cu carne fără colesterol
În judeţul Timiş au demarat afacerile de creştere a porcilor vietnamezi, care sunt foarte rentabile deoarece animalele sunt destul de ieftine la cumpărare, iar când ajung la maturitate se pot vinde la preţuri de patru ori mai mari. În plus, aceşti porci sunt ‘ecologici’, deoarece carnea lor nu conţine colesterol şi se hrănesc doar cu produse vegetale. În judeţul Timiş există un crescător de porci vietnamezi care are un efectiv de 15 capete. Tineretul îl vinde cu 50 de euro bucata, scrofiţa montată cu 200 de euro, iar porcul gras,…
Citește mai multSĂNĂTATE / Reducerea consumului de sare poate creşte nivelul colesterolului
Reducerea consumului de sare v-ar putea face mai mult rău decât bine, crescând nivelul unor substanţe nocive pentru inimă, avertizează cercetătorii britanici, citaţi joi de tabloidul Daily Mail. National Health Service susţine că o dietă bogată în sodiu poate provoca tensiune arterială ridicată, iar guvernul britanic a apelat la o campanie pe termen lung pentru a sublinia riscurile pentru sănătate. Însă cercetători de la Universitatea din Copenhaga au venit cu o nouă ipoteză, potrivit căreia reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienţi cu probleme cardiace. O evaluare a…
Citește mai multSĂNĂTATE / Merele sunt benefice pentru inimă şi greutate
Un măr pe zi este excelent pentru sănătatea cardiovasculară deoarece acest fruct are o acţiune benefică asupra nivelului colesterolului. Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Florida, care au prezentat rezultatele cercetărilor lor la un congres de biologie, arată că cine mănâncă un măr pe zi contribuie la scăderea colesterolului ‘rău’ şi la creşterea uşoară a colesterolului ‘bun’, relatează passionsante.be. Aceste beneficii s-ar datora – cum au arătat experimentele efectuate pe animale – proprietăţilor pectinei şi polifenolilor din mere, care acţionează favorabil asupra metabolismului lipidelor. Cercetările s-au desfăşurat la…
Citește mai multCeaiul verde şi ceaiul negru protejează împotriva cancerului ovarian
Rezultatul unui studiu făcut de olandezi aduce veşti bune pentru femei. Consumul de ceai verde şi negru poate reduce semnificativ riscul de a face cancer ovarian. Studiul a fost făcut pe o perioadă îndelungată, între anii 1987-2004. Astfel, s-a observat ca cele care consumau ambele tipuri de ceai zilnic au avut un risc mai scăzut de cancer ovarian cu 45 de procente. Femeile care au consumat o singură ceaşcă pe zi, alternativ din cele două tipuri de ceai au avut acest risc mai redus cu 25%, în timp ce doamnele…
Citește mai mult