Etapa finală a concursului de arhitectură „Hans Fackelmann”

Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează, în data de 30 mai 2020, între orele 9:00 – 15:00, etapa finală a concursului național de arhitectură „Hans Fackelmann”. Pentru evitarea expunerii participanților la riscurile asociate cu răspândirea COVID-19, conducerea facultății a decis desfăşurarea acesteia în mediul online, prin platforma de comunicare audio-video Zoom. Etapa finală a competiției este alcătuită din două componente: 1) O probă practică de desen care presupune rezolvarea cerințelor subiectului lansat în ziua respectivă și având ca temă de studiu elemente de arhitectură într-un…

Citește mai mult

Portretul 3 – atelier de desen si pictura pentru copii

Institutul francez din Timişoara şi partenerul său, librăria Cartea de nisip vă invită duminică, 21 octombrie, ora 16, cu mic, cu mare, să vă puneţi imaginaţia la încercare la cea de-a treia întâlnire din seria de 6 ateliere de desen şi pictură cu tema  Portretul. În cele 6 ateliere vor fi folosite diferite tehnici şi instrumente: creioane, cărbune, pasteluri, pensule, acuarele şi acrilice, pictură, desen sau schiţă. Obiectivul acestei serii de ateliere este învăţarea de către copii a tehnicii portretului în desen şi pictură. Copiii vor învăţa să deseneze un portret,…

Citește mai mult

PORTRETUL, atelier de desen si pictura

Institutul francez din Timişoara şi partenerul său, librăria Cartea de nisip vă invită duminică, 07 octombrie, ora 16, cu mic, cu mare, să vă puneţi imaginaţia la încercare la cea de-a doua întâlnire din seria de 6 ateliere de desen şi pictură cu tema  Portretul. În cele 6 ateliere vor fi folosite diferite tehnici şi instrumente: creioane, cărbune, pasteluri, pensule, acuarele şi acrilice, pictură, desen sau schiţă. Obiectivul acestei serii de ateliere este învăţarea de către copii a tehnicii portretului în desen şi pictură. Copiii vor învăţa să deseneze un portret,…

Citește mai mult

Englezii au invetat robotul portretist

A apărut robotul care schițează portrete. Un braț robotic care știe să deseneze a fost lansat de un artist de la Institutul Goldsmiths, parte a Universității din Londra. Bazȃndu-se pe abilitățile sale artistul Patrick Tresset a antrenat un robot să deseneze portrete umane. Proiectul a fost susținut de către Leverhulme Trust și finanțat de Departamentul de Calcul al Universitații din Londra. Cu o cameră web conectată la o memorie artificială, robotul și-a urmărit maestrul la muncă iar acum simulează o parte din abilitățile lui Tresset. Dezvoltarea mașinăriei face parte din…

Citește mai mult