În data de 10 octombrie 2018, la Bekescsaba a avut loc Conferinţa Economică de Relaţie Externă şi Parteneriat Ungaro-Român, organizată de către Secţiunea Ungaro-Română a Camerei de Comerţ şi Industrie Ungară, Oficiul Naţional de Economie Externă a Ungariei şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Bekes. Florin-Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula a prezentat un material, „Relaţiile economice româno-ungare”, în care a vorbit despre stadiul relației bilaterale româno-ungară, despre dinamica schimburilor comerciale între cele două state, despre modele de afaceri de succes, despre oportunitățile de investiție în economia românească și despre Programul…
Citește mai multEtichetă: economic
Mediul economic susţine Universitatea Politehnica Timişoara
Universitatea Politehnica Timişoara a întreţinut mereu o relaţie strânsă cu mediul economic din oraş, dar şi din regiune, cu beneficii pentru ambele părţi. Companiile îşi asigură astfel resursa umană de calitate pregătită în cadrul UPT, iar universitatea beneficiază de susţinere, donaţii şi amenajări ale spaţiilor de învăţământ. În această linie se înscrie şi legătură cu firma Visma, care continuă seria modernizării laboratoarelor din Universitatea Politehnica Timişoara printr-o nouă donaţie. Aceasta se referă la modernizarea laboratorului de Elemente de Grafică pe Calculator şi Calcul Paralel din cadrul Departamentului de Calculatoare şi…
Citește mai multBogdan Dragoi sustine ca a lasat mostenire sustenabilitate pe termen lung
Actualul ministru de finanţe, Bogdan Drăgoi, a declarat luni la încheierea întâlnirii cu misiunea Fondului Monetar Internaţional condusă de Jeffrey Franks că fostul guvern a asigurat o situaţie confortabilă pentru România din punct de vedere economic pe termen mediu şi lung. Vă vorbesc din punct de vedere a ceea ce s-a făcut, nu în trei luni cât am fost ministru, ci în trei ani de negocieri cu Fondul Monetar Internaţional şi consider că am făcut reforme unice în Europa reuşind o destructurare a deficitului structural de succes cu mai mult…
Citește mai multNAŢIONAL / Ilie Şerbănescu crede că deprecierea leului este normală având în vedere starea economiei
Deprecierea istorică a leului este un lucru normal având în vedere starea economiei iar ţinerea monedei naţionale la un nivel ridicat faţă de moneda reper a fost artificială, a declarat vineri analistul economic Ilie Şerbănescu. Până acum leul a fost ţinut la un nivel ridicat în mod artificial, acum se întâmplă ceea ce este normal. Eu ştiu din şcoala primară că economia dă starea cursului şi nu invers, deci cursul ar trebui să se coreleze cu economia şi nu invers, a spus analistul economic. Ilie Şerbănescu a precizat că o…
Citește mai multINTERNAŢIONAL / Atena nu ia în calcul o ieşire a Greciei din zona euro
Ghikas Hardouvelis, consilier economic al premierului grec, a reafirmat opţiunea Greciei de a rămâne în zona euro, într-un interviu publicat duminică, după recentul apel al ministrului german de interne ca Atena să renunţe la moneda unică, informează AFP. A lăsa Grecia să iasă din zona euro nu ar face decât să aducă inflaţie, scăderea foarte mare a salariilor, distrugerea a numeroase instituţii şi întreprinderi sănătoase şi pierderi de patrimonii, a declarat Ghikas Hardouvelis pentru săptămânalul To Vima. O ieşire din zona euro ar fi o înfrângere strategică, a subliniat acest…
Citește mai multNAŢIONAL / Reprezentantul CE, Istvan Szekely, s-a întâlnit cu premierul Ungureanu
Piaţa financiară internaţională vrea să vadă la Guvernul României hotărâre şi continuitate în procesele de consolidare fiscală şi reformă structurală, a declarat, miercuri, directorul pentru România al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Szekely, la întâlnirea cu premierul Mihai-Răzvan Ungureanu. Piaţa nu se aşteaptă ca Guvernul să rezolve instant toate problemele, ci vrea să vadă determinare şi continuitate în procesul de consolidare fiscală şi cel de reformă structurală, mai ales în contextul economic internaţional, a afirmat Szekely, potrivit unui comunicat al Guvernului. În context, el a susţinut că scopul Programului…
Citește mai multNAŢIONAL / Emil Boc despre bugetul pe 2012: prudenţă, responsabilitate, investiţii şi locuri de muncă
Bugetul pe anul 2012 poate fi descris prin patru cuvinte: prudenţă, responsabilitate, investiţii şi locuri de muncă, a declarat vineri, la finalul şedinţei de Guvern, premierul Emil Boc. Dacă ar fi să descriu bugetul de stat pe 2012 prin patru cuvinte acestea ar fi: prudenţă, responsabilitate, investiţii şi locuri de muncă. Trăim într-un context internaţional şi pe plan intern ce ne obligă la maximă prudenţă, responsabilitate. Uniunea Europeană se întoarce spre austeritate. Toate prognozele de creştere economică pentru UE au fost revizuite negativ. În Europa, pentru 2012, se vorbeşte de…
Citește mai multNATIONAL / USL este dispusă să aibă un dialog cu Puterea pe buget
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri că Uniunea Social Liberală este dispusă să poarte o discuţie cu Puterea privind bugetul pe 2012, adăugând că USL a prezentat atât premierului Emil Boc, cât şi preşedintelui Traian Băsescu o cerere de dialog pe tema bugetului care a rămas fără răspuns. Noi am fost o singură dată chemaţi la Cotroceni. Anul acesta, în luna iunie, când ne-am prezentat cu propunerea de a participa alături de cei de la Putere şi de BNR la formarea unui comitet economic. Nu am primit niciun răspuns…
Citește mai multECONOMIE / Grupul Carrefour confirmă încrederea pe care o are în piaţa din România
Directorul Carrefour România, Francois-Melchior de Polignac, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată la Botoşani, că grupul francez de distribuţie Carrefour are încredere în piaţa din România. El a subliniat că, în pofida crizei economice internaţionale, expansiunea Carrefour în România în 2011 a fost ‘mult mai alertă’. Grupul Carrefour confirmă încrederea pe care o are în piaţa din România şi faptul că această ţară va prospera. În aceşti ani dificili din punct de vedere economic pentru România şi pentru Europa, suntem foarte fericiţi că suntem aici şi că punem…
Citește mai mult