CULTURA / Wilfriend N’Sonde, în vizită la Timişoara

Joi, 22 martie, scriitorul Wilfried N’Sonde va veni la Timişoara pentru o întâlnire cu publicul. Evenimentul face parte din cele organizate cu prilejul Lunii Francofoniei de către Institutul Francez Timişoara. Wilfried N’Sonde este scriitor, muzician şi cântăreţ, născut în Congo şi crescut la periferia Parisului. Ulterior, el a trecut prin Londra, Roma, Viena şi Madrid, pentru ca în 1989, după căderea Zidului Berlinului să se stabilească în capitala Germaniei. Scriitorul va avea programate două întâlniri. Prima, de la ora 11, cu elevii de la Liceul Jean-Louis Calderon. Apoi, de la…

Citește mai mult

CULTURA / Tirelire împlineşte 20 de ani

Revista şcolară francofonă „Tirelire” împlineşte 20 de ani. Evenimentul va fi sărbătorit în data de 22 noiembrie, la Liceul Jean-Louis Calderon. Cu ocazia festivităţii, va fi lansat şi numărul 70 al publicaţiei. Publicaţia e susţinută de Institutul Francez şi Consiliul Judeţean Timiş. La eveniment participă actualii şi foştii redactori ai revistei precum şi invitaţi de onoare din partea Institutului Francez din Timişoara, Inspectoratului Şcolar al judeţului Timiş, Consiliului Judeţean Timiş, Primăriei Timişoara.  

Citește mai mult

CULTURA / Alain Leygonie vine la Timişoara

Scriitorul Alain Leygonie vine luni la Timişoara, la invitaţia Institutului Cultural Francez. Scriitorul vine să îşi prezinte ultima lucrare, „Animalele sunt dobitoace?”. El va susţine două conferinţe. Prima, de la ora 11  în Sala festivă a Liceului Jean-Louis Calderon. Apoi, de la ora 14.40, Leygonie va urma altă conferinţă în Sala A 1.2 de la Universitatea de Vest.

Citește mai mult