Modernizarea salii de terapie senzoriala Kiwanis

Astazi , 18 Octombrie, a avut loc la sediul Asociației Casa Faenza inaugurarea “Camerei pentru terapie senzorială “Kiwanis”. Este vorba despre un proiect sustinut de Kiwanis Timișoara , care a obtinut o finantare de la Fundatia Internationala Kiwanis, si de la Asociatia Casa Faenza. Proiectul “Building bidges trough sensory integration” presupune dotarea cu echipamente pentru o cameră de terapie senzorială în cadrul Centrului de zi pentru copii autiști din cadrul Asociației Casa Fenza din Timișoara precum și asigurarea de training specializat la o institutie din Marea Britanie pentru un terapeut…

Citește mai mult

Parlamentul va fi iluminat în albastru de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Parlamentul va fi iluminat în albastru, duminică şi luni seară, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Decizia a fost luată de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Organizaţiile participante la campania internaţională „Light it Up Blue” şi au solicitat Parlamentului României să se alăture altor 200 de clădiri din întreaga lume ce vor fi iluminate în albastru sunt: Asociaţia Autism România, Asociaţia Învingem Autismul, Fundaţia Romanian Angel Appeal, Asociaţia Naţională a Copiilor şi Adulţilor cu Autism din România, Asociaţia Help Mălin, Centrul Horia Moţoi, Asociaţia de Terapie Comportamentală…

Citește mai mult

NAŢIONAL / Starea celor două siameze este stabilă

Starea celor două fetiţe siameze care au ajuns de la Piteşti la Spitalul „Grigore Alexandrescu” este stabilă, a declarat dr. Raluca Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al spitalului. Ea a spus că a fost făcută o ecografie care evidenţiază că inimile sunt separate. Raluca Alexandrescu a mai afirmat că urmează să se facă şi alte investigaţii, iar în prezent siamezele sunt la terapie intensivă şi monitorizarea lor se face permanent. Sunt multe etape care trebuie parcurse, trebuie să subliniem că fiecare caz este unic, iar evoluţia nou-născuţilor totdeauna este imprevizibilă, cu…

Citește mai mult

NAŢIONAL / Gheorghe Comăneci este în stare stabilă

Tatăl Nadiei Comăneci este stabil şi rămâne sub observaţie la terapie intensivă, a declarat marţi prof. dr. Dragoş Vinereanu, director medical al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. El a precizat că s-au luat toate măsurile şi medicii sunt pregătiţi pentru cazul în care s-ar impune o eventuală intervenţie. Tatăl Nadiei Comăneci, Gheorghe Comăneci, a ajuns în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Universitar, fiind internat iniţial la Departamentul de gastroenterologie iar ulterior transferat la Terapie Intensivă. Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar, Andrei Georgescu, a declarat luni…

Citește mai mult

NAŢIONAL / Tatăl Nadiei Comăneci internat în stare gravă

Gheorghe Comăneci, tatăl fostei mari gimnaste Nadia Comăneci, a ajuns în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Universitar, fiind internat iniţial la Departamentul de gastroenterologie, iar ulterior transferat la Terapie Intensivă. Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar, Andrei Georgescu, a declarat luni că tatăl fostei mari gimnaste suferă de o ciroză cu varice semirupte, iar în prezent este stabilizat. Potrivit acestuia, starea de sănătate a lui Gheorghe Comăneci este uşor ameliorată faţă de cum a venit la spital. Dr. Andrei Georgescu a spus că acesta este supus…

Citește mai mult

NAŢIONAL / Primul spital privat din judeţul Satu Mare va fi deschis în 2012

Primul spital privat din judeţul Satu Mare va fi inaugurat la mijlocul anului 2012, urmând să aibă 40 de paturi. Medicul Cosmin Raţiu, proprietar al Clinicii ”Sfântul Anton” Satu Mare, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în luna mai a început construirea primului spital staţionar din Satu Mare, urmând să fie inaugurat în vara anului următor. Noul spital va avea trei nivele, 40 de paturi, două blocuri operatorii, o secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă pe fiecare nivel şi o sală de naşteri. Acesta a precizat că mizează…

Citește mai mult

SANATATE / TUICA de PRUNE

Primele băuturi distilate au fost fabricate de eschimoşi în urmă cu 3000 de ani,prin fermentaţia unor alge. Licoarea avea multiple utilizări terapeutice. La noi, tradiţionala ţuicǎ de prună,de o tarie între 22-25 grade ( numa…) era odinioara folosită în vindecările miraculoase ale unor boli de inimă, de stomac şi biliare. Combate bolile de inima Biochimistii americani au dovedit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae, este regasita in tuica de pruna, in cantitati de 8 ori mai mari. Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol de…

Citește mai mult

O terapie care revolutioneaza medicina in America, acum si in Timisoara – Biofeedback

Biofeedback reprezinta o terapie psihofiziologica care face parte din medicina alternativa, neinvaziva si fara efecte secundare pentru corpul uman – spune doamna Manuela Birău. Aparatul INDIGO si softul acestuia recepteaza si utilizeaza semnalele psihofiziologice primite de la client in cadrul unor sedinte de terapie sau de instruire, iar terapeutul evalueaza si acorda consultanta clientului in scopul imbunatatirii starii sale de sanatate fizice, psihice și emotionale, furnizând informaţii despre sănătatea clientului. Clientul vizualizeaza si constientizeaza efectele pe care stress-ul, stilul sau de viata, trecutul sau emotional le au asupra starii de…

Citește mai mult