De pe Mountain bike pe podium

 

Se pare ca 2022 este anul revenirii la normalitate în ciclism iar competițiile sportive au revenit în forță cu cel puțin un eveniment în fiecare zi a fiecărui week-end. De-a lungul și de-a latul țării, dar și în străinătate, sunt concursuri „ca în vremurile bune” iar cicliștii vor ajunge în curând să aleagă pentru că nu mai știu unde să se ducă – un mare pas înainte după doi ani de [aproape] inactivitate și de speranțe amânate.

Primăvara lui 2022 a fost pentru cicliștii de la C. S. Tibiscus o perioadă cu week-end după week-end la concursuri și pe podium, cu 12 evenimente de la începutul anului competițional, cu rezultate frumoase pe măsura eforturilor pe care sportivii echipei, amatori cu toții, elevi ori salariați, în timpul lor liber, le dedică pasiunii lor comune – ciclismul.

Cel mai recent rezultat al acestei perioade a fost poziționarea pe locul I la categoria Master2 la prima etapă a Cupei Naționale de MTB-XCM – Cozia MTB de către Cristian Jidovu din Cisnădie, care astfel adaugă al doilea loc pe prima treaptă a podiumului după rezultatul la proba de 70 km din Triada MTB – Avrig (6-8 mai), competiție la care pe același loc fruntaș s-au mai urcat Mihaela Diaconescu (Brașov) și Dragoș Stavăr (Galați) la categoriile Open Feminin respectiv Cadeți. Plus excelentul loc II la categoria Master2 al gălățeanului Marius Ionașcu la proba Stage Race (3 zile, 3 tipuri de competiție de MTB).

În urmă cu o săptămână, la Târgu Mureș, prima etapă a Cupei Naționale de MTB-XCO – Sports School Mountain-bike XCO a fost câștigată la categoria Cadeți de gălățeanul Dragoș Stavăr.

Mai aproape de Timișoara, în Pădurea Ceala de la Arad, s-a desfășurat în același week-end prima ediție a concursului Ceala XC, la care reprezentanții C. S. Tibiscus au luat locul I – Diana Cojocariu (Timișoara) în clasamentul general, respectiv locul II – Adrian Curuțiu (Răchita) la categoria M30-39 ani. Și nu a fost singurul concurs de MTB din zona noastră – ROCAA MTB Lipova (16 aprilie) și-a desemnat printre câștigători pe aceeași Diana Cojocariu – locul I categoria F30-39 ani și pe Liviu Băran (Lugoj) – locul III categoria M30-39 ani. Și mai aproape de Timișoara, la Lunca Timișului Trophy de la Urseni, aceiași împătimiți ai bicicletei au urcat pe podium pe locul I – Diana Cojocariu la categoria Feminin Open, locul III – Liviu Băran la categoria M30-39 ani, plus două locuri II la alergare și ciclism adjudecate de polisportiva Ana Fodor la categoria F8-11 ani.

Alături de aceste rezultate extraordinare se numără și cele două locuri pe podium ocupate de tată – Marius Ionașcu, locul I și fiică – Miruna Ionașcu, locul II, cei doi gălățeni participând la proba de MTB din cadrul tradiționalului eveniment Thassos International Cycling Weekend de pe Insula Thassos din Grecia, concursul aflându-se în acest an la a 15-a ediție.

Cu aceste frumoase rezultate, sportivii de la C.S. Tibiscus se mândresc cu cele 26 de titluri de campion național și cu aproape 1400 de locuri pe podium, cupe și medalii care se înmulțesc cu fiecare concurs – și anul competițional nu a început de multă vreme.

Related posts