Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează, în data de 30 mai 2020, între orele 9:00 – 15:00, etapa finală a concursului național de arhitectură „Hans Fackelmann”. Pentru evitarea expunerii participanților la riscurile asociate cu răspândirea COVID-19, conducerea facultății a decis desfăşurarea acesteia în mediul online, prin platforma de comunicare audio-video Zoom. Etapa finală a competiției este alcătuită din două componente: 1) O probă practică de desen care presupune rezolvarea cerințelor subiectului lansat în ziua respectivă și având ca temă de studiu elemente de arhitectură într-un…
Citește mai multEtichetă: arhitectura
Primul eveniment de landscape architecture din Romania
Primul eveniment de landscape architecture din România va reuni peste 200 de arhitecți din țară și din strainatate, arhitecți șefi de orașe, companii cu soluții pentru arhitectura spațiilor exterioare, invitat special Martí Franch. Arhitectul Marti FRANCH, câștigătorul Rosa Barba European Landscape Prize al celei de-a șaptea ediții European Biennial of Landscape Architecture este invitatul special al Conferinței Internaționale de Arhitectură LAUD 2014. Pe 3 iunie, la București arhitectul va prezenta proiectul Cap de Craus, Girona, cel mai mare proiect de restaurare din întregul bazin Mediteranean. Expoconferința de Arhitectură LAUD…
Citește mai multExpozitie inedita la Facultatea de Arhitectura, Timisoara
Vineri, 17 ianuarie 2013, la ora 10, în holul Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii, de pe strada Lalescu, Timişoara, se vernisează o expoziţie de proiecte inedită. Rectoratul Universităţii Politehnica Timişoara a iniţiat o campanie de estetizare a imaginii tuturor facultăţilor universităţii. Proiectele au fost realizate de studenţii Facultăţii de Arhitectură, anul VI, ca temă reală de studiu, care analiza accesele şi holurile de intrare în clădiri, precum şi sistemele de orientare şi informare. Expoziţia va cuprinde, alături de proiecte, primele 10 lucrări de artă, sculpturi şi picturi, alese să dea…
Citește mai multExpozitie dedicata constructiilor la mall
În acest sfârşit de săptămână, în perioada 8-10 iunie, la Iulius Mall va avea loc ediţia a V-a a expoziţiei „Expo Casa Ambient Birou”. Vor fi prezente firme axate pe noile direcţii, de protejare a mediului şi conservare a resurselor energetice. Cei interesaţi vor găsi variante noi de arhitectură, materiale de construcţii, instalaţii, tehnologii, concepte şi materiale de ambient. Tematica expoziţiei va cuprinde: birouri de arhitectura, firme de consultanţă şi design arhitectural şi de interior; materiale de construcţii case, blocuri de locuinţe, hale; tehnologii, unelte, echipamente şi utilaje de construcţii;…
Citește mai multNAŢIONAL / Protest în Piaţa Universităţii pentru a opta zi consecutiv
Aproximativ 500-600 de bucureşteni se aflau vineri seara, în jurul orei 19,00, pentru a opta zi consecutiv, la protestul din Piaţa Universităţii, manifestaţia care a început după-amiază desfăşurându-se fără incidente. Pe esplanada din faţa Teatrului Naţional sunt grupaţi aproximativ 450-500 de protestatari, mulţi dintre ei pensionari, oameni în vârstă sau dascăli, membri ai federaţiilor sindicale din învăţământ, iar pe partea cealaltă a Pieţei, în faţa Fântânii de la Arhitectură sunt alţi 100 de manifestanţi, majoritatea tineri. Protestele au decurs într-o atmosferă destul de calmă, potolită şi de ploaia măruntă care…
Citește mai multNAŢIONAL / Protestatarii au adus în Piaţa Universităţii colivă, sicrie, cruci şi lumânări
Câteva sute de persoane s-au adunat marţi noaptea în Piaţa Universităţii pentru a continua protestul început în urmă cu cinci zile, manifestanţii folosind o recuzită impresionantă: sicrie, cruci, colivă şi lumânări. Manifestanţii sunt împărţiţi în două grupuri distincte: unul mai zgomotos în spaţiul din faţa Teatrului Naţional, format în special din revoluţionari şi tineri, mulţi suporteri ai echipelor de fotbal, şi celălalt grup desfăşurat în faţa Facultăţii de Arhitectură. Grupul de la Arhitectură este compus din studenţi şi reprezentanţi ai unor organizaţii nonguvernamentale, tonul manifestării fiind dat de un asistent…
Citește mai multEVENIMENT / Expoziţia Camex îşi deschide porţile
În perioada 6-8 octombrie va avea loc la Timişoara expoziţia Camex, aflată la a XI-a ediţie. Expoziţia va fi deschisă la Filarmonica Banatul, iar la Primărie se vor ţine două conferinţa pe teme arhitecturale, Conferinţa de Urbanism „Management Urban pentru un Oraş Competitiv” şi Conferinţa de Arhitectură „Interioare din Timişoara”. Ediţia din acest an are ca tematică designul interior, dar şi dezvoltarea urbană în Banat. Din program: 10.30: Deschiderea Conferinţei de urbanism „Management Urban pentru un Oraş Competitiv” – Moderator: Conf. Dr. Arh. Radu Radoslav, Reprezentant Teritorial al Registrului Urbaniştilor…
Citește mai multNațional / Construct Expo 2011
Romexpo organizează în perioada 13-17 Aprilie, în Pavilioanele A, C1 şi C2 din cadrul Centrului Expoziţional Romexpo, cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului internaţional de tehnologii, echipamente, instalaţii, utilaje şi materiale pentru construcţii – Construct Expo 2011 – Să construim pentru viitor Conceptul Construct Expo 2011 reuneşte sub aceeaşi cupolă: Construct Antreprenor, Construct-Utilaje, Construct Ambient şi Romtherm şi se adresează atât firmelor din domeniul construcţiilor, cât şi publicului specialist interesat de consultanţă, achiziţii de materiale şi sisteme, instalaţii şi echipamente, utilaje pentru construcţii. Pentru ediţia din acest an a Construct…
Citește mai multExpoziţie de arhitectură Henrieta Delavrancea-Gibory la Muzeul de Artă din Timișoara
Muzeul de Artă Timișoara, în colaborare cu Uniunea Arhitecţilor din România şi Ordinul Arhitecţilor din România organizează expoziţia Henrieta Delavrancea-Gibory, arhitectură 1930-1940. Curatorul expoziţiei este arh. Miliţa Sion. Henrieta Delavrancea-Gibory (1894-1987), fiica scriitorului Barbu Ştefănescu Delavrancea şi sora pianistei şi scriitoarei Cella Delavrancea, face parte dintr-o generaţie de arhitecţi care, în frunte cu Horia Creangă, G.M. Cantacuzino şi Octav Doicescu, a avut o contribuţie importantă la formarea şcolii de arhitectură modernă românească. Expoziţia prezintă planuri şi proiecte de arhitectură, fotografii de epocă şi actuale ale clădirilor proiectate de Henrieta Delavrancea-Gibory,…
Citește mai mult