În prima săptămână a lunii decembrie, biblioteca Centrului Cultural German Timișoara se transformă într-un atelier de prăjiturele pentru Moș Nicolae. Copiii pot deveni spiridușii care îl ajută pe Moș Nicolae. Împreună vom confecționa „Căsuța lui Moș Nicolae” din dulciuri, ascultând și cântând colinde germane tradiţionale. De asemenea se vor citi povești legate de sărbătoarea de iarnă pentru a ne transpune în spiritul Crăciunului. Sunt așteptați copii cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani. Atelierul are loc în data de 4 decembrie 2014 începând cu ora 17. Intrarea…
Citește mai multEtichetă: atelier
Atelier de lucru cu tematica vizand protejarea pasarilor in comuna ORTISOARA
Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş organizează vineri 24.05.2013 între orele 10:00 – 12:00 în Sat Seceani, comuna Orţişoara, judeţul Timiş, încă o acţiune practică de educaţie ecologică, în cadrul proiectului „Elaborarea Măsurilor de Management şi Proiectarea Infrastructurii Suport pentru Promovarea Sitului NATURA 2000 ROSPA 0047 Hunedoara Timişană”. La această activitate vor participa 24 de elevi aparţinând Grupului Şcolar Agricol Orţişoara, coordonaţi de către cadre didactice ale unităţii de învăţământ. Activitatea debutează cu o scurtă prezentare a evenimentului ecologic „Ziua Europeană a Păsărilor„ şi o scurtă descriere a Sitului NATURA…
Citește mai multPortretul 3 – atelier de desen si pictura pentru copii
Institutul francez din Timişoara şi partenerul său, librăria Cartea de nisip vă invită duminică, 21 octombrie, ora 16, cu mic, cu mare, să vă puneţi imaginaţia la încercare la cea de-a treia întâlnire din seria de 6 ateliere de desen şi pictură cu tema Portretul. În cele 6 ateliere vor fi folosite diferite tehnici şi instrumente: creioane, cărbune, pasteluri, pensule, acuarele şi acrilice, pictură, desen sau schiţă. Obiectivul acestei serii de ateliere este învăţarea de către copii a tehnicii portretului în desen şi pictură. Copiii vor învăţa să deseneze un portret,…
Citește mai multPORTRETUL, atelier de desen si pictura
Institutul francez din Timişoara şi partenerul său, librăria Cartea de nisip vă invită duminică, 07 octombrie, ora 16, cu mic, cu mare, să vă puneţi imaginaţia la încercare la cea de-a doua întâlnire din seria de 6 ateliere de desen şi pictură cu tema Portretul. În cele 6 ateliere vor fi folosite diferite tehnici şi instrumente: creioane, cărbune, pasteluri, pensule, acuarele şi acrilice, pictură, desen sau schiţă. Obiectivul acestei serii de ateliere este învăţarea de către copii a tehnicii portretului în desen şi pictură. Copiii vor învăţa să deseneze un portret,…
Citește mai multPortretul – atelier de creatie pentru copii
Institutul francez din Timişoara şi partenerul său, librăria Cartea de nisip vă invită duminică, 23 septembrie, ora 16, cu mic, cu mare, să vă puneţi imaginaţia la încercare într-o serie de 6 ateliere de desen şi pictură cu tema Portretul. În cele 6 ateliere vor fi folosite diferite tehnici şi instrumente: creioane, cărbune, pasteluri, pensule, acuarele şi acrilice, pictură, desen sau schiţă. Obiectivul acestei serii de ateliere este învăţarea de către copii a tehnicii portretului în desen şi pictură. În primul atelier, copiii vor învăţa să deseneze un portret, se vor…
Citește mai multAteliere de initiere pe calculator destinat seniorilor si nu numai
Dacă nu ai răbdare să le arăţi părinţilor sau bunicilor tăi cum funcţionează Internetul, trimite-i la noi. Mediateca « André François » a Institutului francez din Timişoara continuă seria de ateliere de iniţiere pe calculator. Participanţii vor învăţa ce este calculatorul şi cum se foloseşte, ce este Internetul şi cum funcţionează, să citească presa on-line, să comunice cu familia şi prietenii folosind mesageria electronică. Număr participanţi: 4 persoane / atelier Durată ateliere: mai – iunie 2012, 8 întâlniri a câte 90 min fiecare Locaţie: Institutul francez Timişoara, bd. C. D.…
Citește mai multCULTURĂ/Cum trăiau românii. Excepțională mărturie* din 1937 asupra anilor secolului al XIX-lea!
De îndată ce grijile zilei erau potolite, mica noastră odăiță se transforma într-un adevărat atelier de lucru. Începând cu postul Crăciunului și până după Cârnelegi (perioadă de iarnă când se mănâncă de dulce, n.r.), casa trebuia înzestrată cu multe și de toate: haine pentru îmbrăcăminte și zestre pentru măritișul fetelor, fiindcă în celălalt timp al omului, toți trebuiau să iasă la câmp: unii pentru lucratul ogoarelor și al viilor, iar cei mici, pentru pășunatul vitelor. Și mai niciodată nu se întâmpla să se așeze un singur război de țesut în…
Citește mai mult