► Valoarea totală estimată a tranzacţiilor a crescut în România de la 0,6 miliarde USD în primul semestru din 2014 la 2,1 miliarde USD în primul semestru 2015 ► România a înregistrat cea mai mare tranzacţie din Europa Centrală şi de Sud-Est, în urma achiziţiei Unicredit Ţiriac Bank, pentru o sumă de peste 770 milioane USD ► Cei mai activi investitori străini provin din Statele Unite şi Olanda Piaţa românească de fuziuni şi achiziţii a înregistrat cea mai dinamică evoluţie în rândul celor 11 ţări din regiunea Europei Centrale…
Citește mai multEtichetă: miliarde
Piata neagra de alcool prejudiciaza statul cu 2 miliarde de euro pe an
Piața neagră de alcool din România este în continuă creștere, ajungând să reprezinte peste 90% din totalul pieței și să aducă statului un prejudiciu de aproximativ 2 miliarde de euro pe an. Banii pierduți astfel ar putea rezolva probleme bugetare importante din domenii cheie, precum sănătatea, educația, protecția socială și infrastructura. Este vorba despre cantități enorme de alcool nefiscalizat care sunt vâdute anual la tarabe improvizate sau la marginea drumului, prin piețe, internet sau alte canale de distribuție către consumatori. Prin calitatea lor îndoielnică, aceste produse, care nu sunt supuse…
Citește mai mult20 de miliarde de Euro sunt blocate inutil in capitalul de lucru numai in Europa Centrală şi de Sud-Est
Încă prea puţine companii utilizează la maxim cea mai la îndemână formă de lichiditate şi cel mai ieftin tip de finanţare: capitalul de lucru (working capital), conform celui mai recent raport Ernst & Young dedicat managementului capitalului de lucru All tied up Central & South East Europe. De la mijlocul anului 2008, peisajul economic a fost schimbat profund de criza economică globală, iar vulnerabilitatea mai multor industrii şi companii a devenit evidentă. De asemenea, tot ca urmare a crizei, multe surse tradiţionale de finanţare au dispărut sau au devenit…
Citește mai multAbsenţi la propria moarte…
Peste 5 miliarde de ani Soarele se va dilata Şi se va apropia de Pământ, Pârjolind lent şi roşu Totul în cale. Ce păcat, Că nici nu vom observa Acest panoramic cataclism care ne aşteaptă, Aşa cum vom sta Cu capetele vârâte până la gât, În calculatoare!… 5 noiembrie 2012
Citește mai multPalate pentru un rege absent
Se tot ridică alte palate, Pentru un rege absent – Se duc miliarde în străinătate – Regele n-are un cent – Într-o teroare securizată Ies numai ziduri din nerv – Nesimţitorii au lumea toată – Regele-i ultimul serv – Laudatorii de cărămidă Scot avuţii din pohab – Lumea e plină de forţă vidă – Regele-i lipsă, şi slab – Crimă şi ştiinţă intră-n palate – Oamenii lumii de rapt – Îngeri şi demoni – pe jumătate – Regele-i mort, şi-nviat – Cine mai ştie ce-i o prostie În carnavalul nebun?…
Citește mai multNAŢIONAL / Banca Naţională anunţă cât valorau rezervele internaţionale ale României la 31 decembrie
Rezervele internaţionale ale României totalizau 37,25 miliarde de euro, la 31 decembrie 2011, faţă de 36,02 miliarde euro la 30 noiembrie, a anunţat, marţi, Banca Naţională. Rezervele valutare totalizau 33,19 miliarde de euro, comparativ cu 31,74 miliarde de euro, la 30 noiembrie 2011. Intrările de valută au totalizat 1,99 miliarde de euro, reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv tranşa a III-a din acordul cu Banca Mondială, în sumă de 400 milioane de euro), modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, venituri din…
Citește mai multNAŢIONAL / Fără măsurile de austeritate, deficitul bugetar ar fi ajuns la 14% din PIB
Deficitul bugetului general consolidat s-ar fi apropiat de 10% din PIB în anul 2009 şi de 14% din PIB în anii 2010 şi 2011, în absenţa măsurilor de austeritate luate de Guvern, se arată într-un document realizat de Cabinetul consilierului de stat Andreea Paul-Vass. Două treimi din măsurile pentru diminuarea deficitului bugetar şi însănătoşirea finanţelor publice s-au centrat pe eficientizarea şi reducerea cheltuielilor publice, iar o treime a vizat creşterea veniturilor bugetare. Cheltuielile de personal au scăzut de la 45,6 miliarde lei în 2008 la 40,3 miliarde lei în 2011,…
Citește mai multECONOMIE / Tehnologia, la mare căutare în 2011: Vezi cele mai cumpărate electronice și cele mai accesate site-uri la nivel mondial
În 2011, tehnologia s-a măsurat în vânzări pe secundă. Milioane de oameni au cumpărat produse electronice de pe Internet şi au lăsat miliarde de dolari în conturile magazinelor online. În ciuda succesului tot mai mare de care se bucură laptopurile şi tabletele, 2011 a fost şi anul calculatoarelor personale. La nivel mondial, s-au vândut peste 700 de PC-uri pe minut. Însă şi hackerii au fost la datorie. Peste 250 de sisteme au fost infectate cu viruşi la fiecare 60 de secunde. Asta şi pentru că utilizatorii au accesat tone de…
Citește mai multNAŢIONAL / Bugetul Ministerului Sănătăţii aprobat fără amendamente
Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru 2012, de 5,470 miliarde lei, în uşoară creştere faţă de anul acesta, a fost aprobat, joi, de comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Bugetul Sănătăţii, care reprezintă aproximativ 4% din PIB, a fost aprobat, fără amendamente, cu 20 de voturi favorabile şi 17 împotrivă. Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a arătat că bugetul este structurat pe prudenţă şi responsabilitate. Ideal ar fi să avem 5% din PIB, dar trebuie să ţinem seama de posibilităţile reale ale ţării, a spus ministrul în cadrul audierilor. Ladislau Ritli…
Citește mai mult650 de miliarde de dolari câştigaţi pe sărăcia şi corupţia din ţările în curs de dezvoltare
Comerţul ilicit cu „mărfuri, arme, oameni şi resurse naturale” este o întreprindere de 650 miliarde dolari, care cel mai negativ impact asupra lumii în curs de dezvoltare, spune un nou raport care urmează să fie lansat de către Global Financial Integrity. „Criminalităţi transnaţionale în curs de dezvoltare” evaluează dimensiunea globală a pieţelor negre în 12 categorii: droguri, oameni, animale sălbatice, contrafacere, mărfuri şi valute, organe umane, arme de calibru mic, diamante şi alte pietre, ulei de lemn, de peşte, de artă şi bunuri culturale, de aur. Din cele 12 activităţi…
Citește mai mult