Aici a ars o pasare mai alba Decat un stol de lebede de foc, Si a ramas doar zborul pentru care Mai credeti inca, oameni, ca ma joc … Copiii nostri dorm cu cer pe buze… Un singur ochi de plans ar fi de-ajuns… Albastrul pacii nu primeste scuze Din partea celor care l-au strapuns… Cu fiece suras se naste-o scara De lujeri cruzi, spre alt, si alt pistil… O bomba H e inca prea usoara Pentru un singur suflet de copil… Cand prea sarac de-ascunse…
Citește mai multEtichetă: pasăre
Despre fumat
Era pe vremea când mă întâlneam cu Dumnezeu, şi cu heruvimul Ionesco, în Rai, la cofetărie. Cofetăria era situată lângă Groapa Aşteptării. Pe când aveam 17 ani, mă îndrăgostisem de o pasăre care îşi avea cuibul vis-a vis de cofetărie. Acum, Dumnezeu avea o fată, heruvimul Ionesco avea o fată, şi eu, două fete. Şi totuşi, le-am spus, încă mai iubesc pasărea aceea ale cărei aripi au stat odată pe umerii mei. “Ce porţi pe umeri?” mi-a cântat în seara primei noastre întâlniri, pasărea. Habar nu aveam ce purtam pe…
Citește mai multGASTRONOMIE/File arăbesc
Ingrediente: 1 kg file pui, 1/4 kg cașcaval, 200 g măsline, pesmet Mod de preparare Se iau de pe pieptul de pasăre bucățile de carne tăiate în lungime, fleici, și se introduce în interiorul fiecărei fleici puțin cașcaval și măsline tăiate bucăți, după care se rulează într-o folie de aluminiu. Se pun fleicile, învelite, în apa care clocotește, timp de 15 minute, după care se scot și se lasă să se răcească timp de 10 minute. Se dau prin ou bătut, prin pesmet uscat și se pun în ulei la…
Citește mai mult