România avansează rapid în tranziția către surse de energie regenerabilă, odată cu lansarea mai multor proiecte solare și eoliene în diverse regiuni ale țării. În ultimele luni, investitorii au făcut anunțuri privind planurile lor de a dezvolta capacități semnificative de producție de energie verde, într-o mișcare menită să contribuie la reducerea dependenței de combustibilii fosili și la combaterea schimbărilor climatice. Printre proiectele majore se numără construcția unui parc solar în județul Tulcea, care va avea o capacitate de producție de peste 100 de megawați și va furniza energie electrică pentru…
Citește mai multEtichetă: proiecte
Expoziția Absolvenților
Facultatea de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Politehnica Timișoara organizează luni, 21 octombrie 2019, la ora 15:00, la sediul OAR Timiș, vernisajul „Expoziției Absolvenților”. Expoziția reunește o selecție a celor mai bune proiecte de diplomă realizate de studenții din cadrul ciclului de licență – promoția 2019 – de la specializările Arhitectură și Mobilier și amenajări de interior. Practic „Expoziția Absolvenților” este compusă din proiecte ancorate în domenii diferite (Restaurare, Proiectare complexă, Urbanism și Mobilier și amenajări interioare) care, în urma evaluărilor și a procesului constatat de-a lungul anului, s-a…
Citește mai multADR Vest pregătește un nou webinar – finanțările pentru microîntreprinderi, pe înțelesul tuturor
„Avem peste 10 milioane de euro la dispoziție, așteptăm proiecte de calitate” Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a finalizat turul regional pentru lansarea apelului 2 de proiecte aferent Axei prioritare 2, Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi din cadrul Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. În intervalul 21-29 mai 2019 au fost organizate seminarii de informare privind condițiiile de accesare a fondurilor europene pentru microîntreprinderi în toate municipiile reședință de județ din Regiunea Vest – Arad, Deva, Reșița și Timișoara. Reprezentanții ADR Vest au prezentat criteriile de…
Citește mai multComunicat prelungire termen depunere proiecte
Prelungirea termenului până la care se pot depune propuneri de proiecte în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, până la 24 aprilie 2018 Comitetul Comun de Monitorizare a Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia a decis, în data de 23 martie a.c, schimbarea termenului până la care se pot depune propuneri de proiecte în cadrul celui de-al doilea apel al Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, oferind inițiatorilor de proiecte o perioadă suplimentară de aproximativ 3 săptămâni pentru pregătirea și scrierea proiectelor. Analizând…
Citește mai multProiecte pentru românii din Ungaria
Concurs național de ortografie la Micherechi În data de 22 noiembrie 2017, consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni a participat la activitatea ”Porțile deschise”, proiect ce vizează educația transfrontalieră. Acest program s-a realizat în urma parteneriatului dintre Liceul Teoretic Sebiș (judeţul Arad) si Liceul Tehnic „Harruckern János” din Gyula, Ungaria. La manifestări au participat Czeglédiné Szappanos Anita, directorul şcolii din Gyula şi Marius Turnea, directorul şcolii arădene, alături de alte cadre didactice. Coordonatorul acestei activităţi este Ioan Cozma (Kozma János György), profesor la şcoala din Gyula, membru al Corului “Pro Musica”…
Citește mai multRomania pierde din atractivitatea pentru investitii in proiecte de energie regenerabila
România coboară de pe locul 34 pe care l-a ocupat anul trecut și iese din top 40 țări atractive pentru proiecte de energie regenerabilă. Franţa, Belgia, Suedia, Irlanda, Norvegia şi Finlanda urcă în clasament. Marea Britanie continuă să piardă din interesul investitorilor în energii regenerabile. Țările europene recâştigă terenul pierdut la începutul anului în clasamentul atractivităţii investiţiilor în proiecte de energie regenerabilă, în defavoarea pieţelor emergente, se arată în raportul bianual EY Renewable energy country attractiveness index (RECAI). În top 10 ţări din cadrul indexului EY, Franţa urcă o…
Citește mai multProiecte de interes strategic finantate in cadrul unui program transfrontalier intre Romania si Serbia
Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, finanțat de Uniunea Europeană, oferă posibilitatea de finanțare a unor proiecte strategice în regiunea de graniță româno-sârbă. În cadrul evenimentului dedicat instituțiilor care doresc să depună proiecte strategice, organizat astăzi, 29.10.2015, la Timișoara, dna. Anca Lolescu, Directorul executiv al BRCT Timişoara, afirmă că în conformitate cu prevederile Ghidului Aplicantului „un proiect strategic trebuie să producă efecte de lungă durată în regiunea transfrontalieră și să creeze structuri și servicii permanente capabile să asigure creșterea și dezvoltarea economică pe o perioadă îndelungată.” Astfel, viitoarele proiecte…
Citește mai multComunicat
În perioada 1-2 octombrie 2015, în perimetrul Stației de Epurare Stan Vidrighin Timișoara, de pe strada Păstorilor nr. 1, se va desfășura ediția a patra a Conferinței Internaționale Eco-Impuls, cu tema „Proiecte de infrastructura mare”. Conferința va reuni specialişti din cadrul operatorilor de servicii publice, reprezentanți ai companiilor de prestigiu, furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, nume sonore din mediul universitar şi institute de cercetare. Domeniile principale cărora Eco-Impuls se adresează sunt serviciile de apă-canal şi deşeuri. Eco-Impuls este un forum de discuții științifice susținute de specialiști din domeniul…
Citește mai mult10 x 10 elevi de nota 10 premiati de E.ON Romania
• Premii în valoare de 60.000 de euro pentru 100 de elevi excepţionali din 10 judeţe; • În 10 ani de prezenţă pe piaţa din România, E.ON a susţinut cu 3,5 mi-lioane de euro numeroase proiecte din educaţie, de care au beneficiat peste 155.000 de copii. E.ON România marchează 10 ani de prezenţă pe piaţa de energie locală premiind 100 de elevi cu rezultate excepţionale la învăţătură din 10 judeţe situate în aria sa de activitate. Proiectul s-a adresat elevilor de elită din clasa a VIII-a, care au fost selectaţi…
Citește mai multConcurs local de proiecte IT dezvoltate de catre copii „CoderDojo Timisoara Coolest Projects”
Ce credeți că își doresc cel mai mult ca tipuri de activități în cadrul CoderDojo, copiii și tinerii participanți? Răspunsul este că vor să lucreze în echipe, la „proiecte serioase”, care să facă, dacă se poate, obiectul unor competiții! Nu există o ocazie mai bună pentru a le îndeplini dorințele decât ”inventând” o finală locală a CoderDojo Coolest Projects, competiția anuală organizată la Dublin. Și cum în zona Timișoara avem suficiente dojouri care să genereze proiecte interesante, organizăm pentru prima oară o ediție locală a CoderDojo Coolest Projects Awards, care…
Citește mai multDomnul Goe
Ca sa nu ramana repetent si anul acesta, la proiecte diseminate prin teroare (asomarea porcului, gripa aviara, gripa porcina, ebola, legi paranoice, neuroparlamentarii, moneda hunica, cand e vorba de viata, oosoare cazute din ceruri peste biserici, cimitire, manastiri, si – remember – centrale atomice, prin oosor gravitational special, drepturile descreieratilor, si atatea alte ex, sau viitoare trageri, in/din plin, deviante, pentru orice minte – umana), Matusa Neuropa, si unchiul Balsam, cu iluminatii lor pupincuristi, retribuiti cu te miri ce, Imparatii ale Cerurilor pe pamant, au mai pus de niste razboaie internationale.…
Citește mai multAnunt prelungire sesiune de depunere de proiecte – Masura 41.322 de catre Grupul de Actiune Locala „Timis Torontal Barzava”
Grupul de Acțiune Locală (GAL) Asociația “Timiș Torontal Bârzava” anunță prelungirea celei de–a şaptea sesiune de depunere de proiecte pentru urmatoarea măsură din cadrul Planului de Dezvoltare Locală: Măsura 41.322 “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”- în perioada 07.07.2014 – 06.08.2014 Fonduri disponibile: 326.143 Euro. Suma maximă ce poate fi acordată pentru finantarea unui proiect conform Ghidului Solicitantului pentru masura 41 si fisei masurii din PDL este 200.000 Euro. Proiectele se pot depune de…
Citește mai multPrimariile au depus proiecte pentru reabilitarea scolilor din Regiunea Vest
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de Organism Intermediar pentru implementarea Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR) în Regiunea Vest, anunță încheierea perioadei pentru depunerea proiectelor în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al domeniului major de intervenție 3.4 Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă al Regio-Programul Operațional Regional. Astfel, până în data limită pentru depunerea cererilor de finanțare (5 mai 2014), în Regiunea Vest au fost depuse spre finanțare 40 de…
Citește mai multStrigare de proiecte pentru Street Delivery Timisoara
În perioada 1 – 25 mai evenimentul manifest de urbanism, arhitectură şi arte – Street Delivery – aşteaptă idei de pus în aplicare de-a lungul celor trei zile de festival derulat între 13-15 iunie 2014 pe strada Mărăşeşti. Acestea pot fi înscrise pe www.streetdelivery.ro la una dintre următoarele categorii: arhitectură, urbanism, design urban şi peisagistică, societate civilă, ecologie, mediu, muzică, film, activităţi pentru copii, arte vizuale, teatru, dans, performance. Tema Street Delivery 2014, pe baza căreia asteptăm propunerile de proiecte, e SOCIETATEA MOBILĂ. Ce-i aia „societate mobilă”? E un joc…
Citește mai multDepunere de proiecte – Masura 41 catre grupul de actiune locala „Timis Torontal Barzava”
Grupul de Acțiune Locală (GAL) Asociația “Timiș Torontal Bârzava” anunță lansarea celei de-a a 6-a sesiuni de depunere de proiecte pentru urmatoarele măsuri din cadrul Planului de Dezvoltare Locală: – APEL 4 – Măsura 41.121 “Modernizarea exploatatiilor agricole” – în perioada 10.03.2014 -11.04.2014 Fonduri disponibile: 92.574 Euro. Suma maximă ce poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este 50.000 Euro. – APEL 3 – Măsura 41.112 „ Instalarea tinerilor fermieri” ” – în perioada 10.03.2014 -11.04.2014 Fonduri disponibile: 264.000 Euro. Suma maximă ce poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect…
Citește mai multScaune-unicat si proiecte de amenajare intr-o expozitie a studentilor-arhitecti
În cadrul unui parteneriat între Facultatea de Arhitectură a Universității Politehnica Timișoara și Facultatea de Arte a Universității de Vest s-au inițiat mai multe programe de schimburi academice și culturale, printre care: proiecte de amenajări ale acceselor în Facultatea de Arte și Facultățile U.P.T., expunerea, în custodie, a lucrărilor de artă ale studenților de la Arte, expoziții reciproce ale studenților celor două facultăți și alte activități comune cerute de realitatea timișoreană. În acest context, joi, 5 decembrie 2013, la ora 14, se va vernisa în sala de expoziții a Facultății…
Citește mai multLansarea celei de-a a 5-a sesiuni de depunere de proiecte
Grupul de Acțiune Locală (G.A.L.) Asociația “Timiș Torontal Bârzava” anunță lansarea celei de-a a 5-a sesiuni de depunere de proiecte pentru urmatoarele măsuri din cadrul Planului de Dezvoltare Locală: •Apel 3-Măsura 411.121 “Modernizarea exploatațiilor agricole”– în perioada 04.11.2013 -06.12.2013 Fonduri disponibile: 162.594 Euro. Suma maximă ce poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este 50.000 Euro. •Apel 2 – Măsura 413.312 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” – în perioada 04.11.2013 -06.12.2013 Fonduri disponibile: 235.802 Euro. Suma maximă ce poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este 200.000 Euro.…
Citește mai multAgentia pentru Dezvoltare Regională Vest a mai semnat 26 de contracte de finantare pentru proiecte ale IMM-urilor din Regiunea Vest
Luni, 30 septembrie 2013, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a semnat 26 contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, axa prioritară 1 „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient”. Proiectele pentru care au fost semnate contractele de finanțare vizează întreprinderile mici şi mijlocii din Regiunea Vest Ceremonia de semnare a contractelor de finanţare a avut loc la sediul ADR Vest în prezenţa domnului Sorin Maxim, director general al ADR Vest – şi a beneficiarilor proiectelor contractate. Valoarea totală a proiectelor contractate este de 8.868.033,68…
Citește mai multRezidenta artistica la Carpat Sticks
Din dorinţa de a stimula apariția unor noi proiecte, Institutul francez din Timişoara şi întreprinderea Carpat Sticks s-au asociat pentru a organiza rezidenţa unui artist. Proiectul s-a născut din ideea de a oferi posibilitatea unui artist să creeze şi în afara atelierului său şi, prin inventivitate, să transforme într-o clipă materia primă cu care lucrează angajaţii unei fabrici într-o operă de artă! Astfel, cufundat în lumea industrială, David Bertizzollo crează, timp de o lună, o operă, rezultat al întâlnirilor sale cu angajaţii şi a utilizării bețișoarelor din lemn, specialitatea fabricii.…
Citește mai multVizita la proiecte Regio
Mediul de afaceri şi Polul de Creştere Timişoara – două domenii de importanţă majoră dezvoltate în regiunea Vest prin programul Regio O nouă vizită, de data aceasta în regiunea Vest, a fost organizată pe 16 mai a.c. de către Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional. Proiectele prezentate vizează dezvoltarea urbană şi mediul de afaceri. Primul obiectiv Regio vizitat a fost compania SC ITSIRC SRL, beneficiarul proiectului care activează în domeniul fabricării de mobilă. Proiectul, cu o valoare totală de 1.060.890 lei, a urmărit dotarea companiei cu 9 utilaje noi…
Citește mai multStreet Delivery Timisoara 2013 – strigare de proiecte
Street Delivery este un eveniment-manifest care se întâmplă în fiecare an în București, Timișoara și, din 2013, în Iași (curând și în orașul tău!) şi are ca scop recuperarea spațiului public. Fundaţia Cărtureşti a deschis sesiunea de aplicaţii pentru ediţia a VII-a a evenimentului de arhitectură şi arte Street Delivery, care va avea loc între 14 şi 16 iunie în trei orașe simultan. Aplicanţii se pot înscrie pe siteul www.streetdelivery.ro până pe 26 mai. Proiectele lor (fie ei persoane fizice, organizații sau instituții) vor fi jurizate de echipa Street Delivery,…
Citește mai multArhitectii doresc să contribuie la dezvoltarea urbana durabila a Timisoarei
Registrul Urbaniştilor România – Brioul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest, Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Teritorială Timiş au trimis două înştiinţări primarului Nicolae Robu şi preşedintelui Consiliului Judeţean prin care spun c doresc să contribuie la dezvoltarea durabilă a Timişoarei. Arhitecţii îşi arată disponibilitatea în acest sens deoarece dezvoltarea pe termen lung a oraşului şi investiţiile publice au legătură directă cu investiţiile private care pot fi atrase în oraş. Arhitecţii doresc o transparenţă a proiectelor, inovaţii tehnologice şi avangardă…
Citește mai multTaxa de habitat, marul discordiei intre FALT şi primarie
Problema introducerii în Timişoara a unei taxa de habitat, prin care ar urma să se colecteze bani pentru reabilitarea clădirilor istorice, a aprins spiritele între reprezentanţi FALT şi actualul primar. Federaţia Asociaţilor de Locatari Timişoara (FALT) s-a opus introducerii taxei de habitat şi a propus ca proiectul de lege să fie supus unei dezbateri publice. Primăria s-a opus acestui lucru, dar până la urmă taxa de habitat a fost scoasă de pe ordinea de zi a Consiliului local. Deranjaţi de demersul FALT, viceprimarul Adrian Orza şi primarul Gheorghe Ciuhandu i-au…
Citește mai multProblema numarul unu in Romania este cea a educatiei
Problema numărul unu în România este cea a educaţiei, a afirmat Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, miercuri, cu ocazia conferinţei de încheiere a proiectului „Participarea grupurilor vulnerabile în economia socială”. Eu cred că problema numărul unu în România este cea a educaţiei şi o spun la modul general, pentru că nu este numai cea adresată romilor. Fără un nivel de educaţie corespunzător, fără o pregătire bună, o persoană în România nu-şi găseşte un loc de muncă adecvat, dacă pleacă în afară aţi văzut pe piaţa muncii de…
Citește mai multFonduri de peste 220 de milioane de euro, disponibile pentru modernizarea exploatatiilor agricole
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit are disponibile, în perioada 17 aprilie – 31 mai 2012, peste 220 de milioane de euro din fonduri europene pentru finanţarea proiectelor privind modernizarea exploataţiilor agricole. Potrivit datelor publicate pe site-ul APDRP, fondurile nerambursabile disponibile în cea de-a noua sesiune aferentă măsurii 121 ‘Modernizarea exploataţiilor agricole’ din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) reprezintă toţi banii disponibili până la finalul perioadei de finanţare, respectiv anul 2013. Din fondurile disponibile pentru modernizarea exploataţiilor agricole în valoare de 220,5 milioane de euro, 10…
Citește mai mult