Potrivit metodologiei și calendarului admiterii 2020, la ciclul de licență, la Universitatea Politehnica Timișoara, înscrierile se fac în mod diferit, în funcție de domeniul de studiu ales și de tipul de concurs. Înscrierea la concursul de admitere pentru anul universitar 2020-2021 se realizează online, folosind aplicația dedicată Enroll (https://admitere.upt.ro/). La concursul de admitere în Universitatea Politehnica Timișoara, se pot înscrie absolvenți de liceu din România cu diplomă de bacalaureat sau cu o diplomă echivalentă cu aceasta. Concursul este deschis oricărui cetățean al statelor membre ale Uniunii Europene, al statelor aparținând…
Citește mai multEtichetă: studiu
Studiu: TV – distracţia favorită la cină în gospodăriile europene
Jumătate din europeni au un oaspete nelipsit de la cinele în familie: televizorul. Aceasta este concluzia unui sondaj realizat de către E.ON în opt ţări europene. Programul de la televizor se potriveşte de cele mai multe ori cu pizza şi pastele, asta de vreme ce în Italia 68% din totalul gospodăriilor au televizorul pornit în timpul mesei. După italieni şi britanici (58%), românii urmează în topul celor care obişnuiesc să se uite la ştiri, reportaje, filme sau seriale în timp ce servesc cina, 52% dintre ei luând cina…
Citește mai multCP Studiu EY Global Fraud Survey 2016
Încrederea crescută în acțiunile de combatere a corupției de către instituțiile de aplicare a legii ridică miza pentru companiile românești și managementul acestora La nivel global există o susținere puternică pentru creșterea transparenţei companiilor, într-un moment în care tensiunile geopolitice sunt în creştere, iar volatilitatea de pe pieţele financiare se intensifică. Ameninţările în creştere legate de criminalitatea informatică, finanţarea terorismului şi, de dată mai recentă, dezvăluirile legate de posibila utilizare incorectă şi pe scară largă a jurisdicţiilor de tip offshore, au sporit presiunile asupra guvernelor de a reacționa, şi…
Citește mai multStudiu EY – Jucatorii din segmentul de pensii sub presiune
Studiu EY: Totalul activelor administrate de fondurile de pensii la nivel global trebuie să crească de 5 ori în următorul deceniu Principalii jucători din sectorul public și privat de pensii se confruntă cu o presiune tot mai mare pentru dezvoltarea unor strategii pe termen lung mai robuste și mai clare de alocare a pensiilor și de planificare a termenelor de retragere din activitate a clienţilor, pe măsură ce tot mai multe reforme au loc în acest sector, se arată într-un nou raport publicat de EY – Premiul de 500 de…
Citește mai multFirme timisene in vizita de studiu la Belgrad pe teme de eco-design
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în calitate de partener al Proiectului „Danube PIE – Inovarea Produsului prin Eco-design în Regiunea Dunării”, finanţat prin Programul pentru Inovare şi Competitivitate al Uniunii Europene, a organizat la sfârşitul săptămânii trecute o vizită de studiu la Belgrad, Serbia. Evenimentul se înscrie în seria de activităţi ale proiectului care vizează organizarea de acţiuni de conştientizare pentru firme (târguri, expoziţii, conferinţe, seminarii, vizite de documentare), susţinute de experţi din cadrul Reţelei Enterprise Europe Network. La vizita de studiu au participat membri din echipa de…
Citește mai multAnomalii dentare la copiii cu varste între 6 si 10 ani
Studiul efectuat de Cabinetul Anadent Radiologie Cluj-Napoca în perioada 1 Martie 2013 – 28 Februarie 2014 asupra radiografiilor dentare panoramice la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, a dezvăluit o incidență crescută a unor anomalii dentare. Cele mai frecvente probleme identificate se referă la prezența dinților supranumerari, dar și la absența unuia sau mai multor dinți din dentiția primară sau secundară a celor mici. Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion de 426 ortopantomografii ale copiilor, investigația efectuată fiind extrem de importantă pentru cunoașterea cadrului de dezvoltare…
Citește mai multEnergie si utilitati: cel mai ridicat volum al tranzactiilor din ultimii doi ani la nivel global
Volumul tranzacţiilor din energie şi utilităţi creşte cu 25% în T3 2013 pe fondul creşterii nivelului de încredere Valoarea totală a tranzacţiilor în uşoară scădere în T3 2013, până la 31,7 miliarde de USD, însă în creştere cu 67% comparativ cu T3 2012 Reformele din pieţele cheie relansează activitatea de tranzacţionare Tranzacţiile de pe piaţa globală de energie şi utilităţi au redemarat în T3 2013, înregistrându-se o creştere de 25% a volumului de tranzacţii pe fondul consolidării încrederii în economia globală, se arată în raportul trimestrial EY – Power transactions…
Citește mai multRezervele mondiale de petrol au crescut cu 3% în 2012
Rezervele mondiale de petrol au crescut cu 3%, în timp ce rezervele de gaz au scăzut cu 2%, din cauza unor estimări în scădere a rezervelor, ce pot fi atribuite preţului scăzut al gazului în America de Nord, conform raportului anual Global oil and gas reserves study. Studiul analizează rezultatele din explorare şi producţie la nivel mondial şi regional a 75 de companii, pe un orizont de cinci ani, cuprins între 2008 şi 2012. Cheltuielile de capital la nivel mondial pentru companiile analizate s-au ridicat la 541 miliarde de USD…
Citește mai multOperatorii de cablu – cel mai profitabil segment al industriei de media si divertisment la nivel global
► Segmentul operatorilor de cablu este cel mai profitabil din industria de media şi divertisment, cu o marjă a profitului de 41% ► Sectorul de media interactivă a înregistrat cea mai mare rată de creştere a EBITDA în USD, de 22% ► Sectorul de film şi televiziune îşi reduce costurile de producţie prin scăderea numărului de produse lansate şi înregistrează venituri în creştere cu 11% din platformele digitale de streaming Pentru prima dată în ultimii cinci ani, se aşteaptă ca industria de media şi divertisment să înregistreze în 2013 o…
Citește mai multPietele emergente schimba viteza de crestere cu o treapta mai jos in 2014
Perspectivele slabe privind evoluţia cererii interne şi, implicit, a fluxurilor comerciale din pieţele emergente sunt de aşteptat să genereze un ritm mai mic de creştere a PIB-ului acestor economii în 2014, după cum reiese din raportul trimestrial EY – Rapid-growth markets forecast (RGMF). Rain Newton-Smith, Consultant economic senior EY pentru Rapid-Growth Markets Forecast, a declarat: ”Previziunile noastre pentru pieţele emergente au fost revizuite în scădere semnificativă faţă de iulie 2013. În ciuda creşterii constante din ultimii câţiva ani, pieţele emergente au fost grav afectate de presiunile externe. Scăderea cererii interne…
Citește mai multAntreprenorii romani vor finantare dar vor sa-si pastreze si independenta in deciziile de business
Îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru companii este una dintre cele mai importante pârghii prin care antreprenoriatul poate fi susţinut la nivel global şi în România. Antreprenorii tineri români care au companii cu venituri până la 1 milion de EUR consideră că finanţarea se obţine dificil în România. Conform studiului EY România “Percepţia antreprenorilor asupra accesului la finanţare în opinia lor, în opinia acestora,factorul decisiv în alegerea sursei de finanţare este păstrarea independenţei în deciziile de business. Studiul analizează percepţiile a 107 antreprenori români, care au răspuns chestionarului EY în perioada…
Citește mai multBanii circula mai greu in segmentul farmaceutic global
Marile companii din domeniul farmaceutic au sume estimate între 20 şi 40 de milioane de USD care sunt blocate inutil în procesele de gestionare a fluxului de numerar, echivalând cu un procent situat între 3,6% şi 7,1% din vânzările lor totale. Conform studiului EY Cash on prescription privind capitalul circulant al marilor companii farmaceutice reiese faptul că performanţa acestui indicator se deteriorează continuu, deşi într-un ritm mai lent decât în cursul anului trecut. Aceste rezultate maschează însă o orientare, mai intensă în ultimii ani spre managementul lichidităţilor, generată de încercarea…
Citește mai multExista viata dupa moarte? Un nou studiu pare sa elucideze misterul
Ce se întâmplă atunci când intri în moarte clinică? Cei mai mulţi dintre cei care au traversat o astfel de experienţă unică mărturisesc că şi-au parasite corpul fizic şi au parcurs un tunel la capătul căruia era o lumină orbitoare, că şi-au întâlnit rudele cu rude decedate, că au văzut îngeri sau că revăzut toată viaţa până în acel moment. Un nou studiu pune capăt acestor speculaţii şi pare să elucideze misterul, scrie huffingtonpost.co.uk. Cercetătorii au făcut câteva experimente pe şobolani. Cu toate că inima animalelor a încetat să mai…
Citește mai multStudiul anual privind frauda si coruptia. Rezultatele pentru Romania si Europa de Est
Conform studiului Ernst & Young, efectuat recent in 36 de tari, inclusiv in Romania, respondentii romani sunt mai optimisti in ceea ce priveste evolutia pietei locale. Astfel, 40% dintre ei se asteapta la o imbunatatire a conditiilor de piata pentru afacerea lor in urmatoarele 12 luni, comparativ cu 27% dintre respondentii din Europa de Est, respectiv media de 32% inregistrata pentru toate cele 36 de tari. Deşi respondenţii români susţin că au o viziune optimistă în ceea ce priveşte îmbunătăţirea condiţiilor de piaţă, acest lucru este contrazis de aşteptările lor.…
Citește mai multPrimul studiu despre responsabilitatea corporativa in Romania ca instrument strategic si parte a modelului de business
Primul studiu despre responsabilitatea corporativă în România ca instrument strategic şi parte a modelului de business Mai mult de jumătate dintre proiectele de responsabilitate socială corporativă din România nu depăşesc ca valoare medie 10.000 EUR Jumătate dintre companii consideră că în 2013 nivelul bugetului pentru proiecte sociale este similar cu cel din 2012 Cele mai multe companii private au ca focus pentru CSR proiecte de educaţie şi sănătate Bucureşti, 27 mai 2013: Responsabilitatea socială corporativă (CSR) începe să împrumute din dinamismul domeniului de la nivel mondial, pe măsură ce companiile…
Citește mai multLaura Cosoi se mutase de o luna din vila lui Smiley
Deşi cei doi şi-au anunţat despărţirea în urmă cu două zile, se pare că relaţia era terminată de ceva vreme. În iarnă, Smiley şi Laura Cosoi s-au mutat la vila cântăreţului, construită la Cernica. Un timp, ei au locuit aici, dar Laura şi-a păstrat şi apartamentul cin Bucureşti. Vecinii de la Cernica spun că nu au mai văzut-o pe blondă sau maşina acesteia de la mai bine de o lună, informaţie confirmată de la Cosoi. M-am mutat de acolo, nu mai stau în casa lui. Nu vreau să vorbesc mai…
Citește mai multPoliticile de inovatie ale UE au nevoie de eficientizare
Ernst&Young a realizat un studiu privind politicile de inovare al UE. Majoritatea celor care au răspuns au fost nemulţumiţi de politicile actuale. Politicile de inovaţie pot jucat un rol semnificativ în depăşirea crizei financiare. Studiul a identificat cinci probleme ale politicilor la momentul actual. Politicile de inovaţie au un grad prea ridicat de complexitate, decalajul din domeniul cercetării şi dezvoltării, care faţă de Japonia şi SUA, este bazat mai mult pe fonduri de stat, specializarea tehnologică redusă a multor firme europene, infrastructură de transfer rapid de date insuficient dezvoltată şi…
Citește mai multProblemele cu care se confrunta trezorierii din intreaga lume
Ernst&Young a realizat un studiu pentru a scoate la iveală principalele probleme cu care se confruntă trezorierii în acest vremuri de criză. Studiul a fost efectuat pe 100 de trezorieri din firme de top din 14 ţări. Studiul a scos la iveală patru probleme, managementul riscului, managementul lichidităţilor, dificultăţile legate de tehnologie şi resursele umane. Întrebaţi despre managementul riscului şi guvernanţă în general, managerii de top intervievaţi au arătat că riscurile financiare sunt în topul preocupărilor lor şi cred că această situaţie este foarte probabil să continue şi în următorii…
Citește mai multMarile corporatii raman prudente in ceea ce priveste achizitiile si fuziunile
La nivel mondial, marile companii sunt în continuare foarte prudente în ceea ce priveşte mediul de afaceri, potrivit ultimul studiu Capital confidence barometer realizat de Ernst&Young. Deşi economia dă semne de redresare, instabilitatea încă existentă face ca marile corporaţii să păstreze această reticenţă. Studiul a fost realizat în luna martie şi au fost chestionaţi peste 1.500 de executivi de top din peste 50 de ţări. Doar 31% dintre cei chestionaţi au declarat că s-ar implica într-o activitate de achiziţii în următoarele 12 luni, în timp ce acelaşi procent a declarat…
Citește mai multVarsta girafelor este „pictata” in desenul blanii
În urma unui studiu care s-a întins pe o perioadă de 33 ani, o echipă de cercetători din cadrul Universităţii din Kyoto a descoperit că blana masculilor de girafe devine din ce în ce mai închisă la culoare odată cu trecerea timpului, coloritul acesteia fiind un indiciu sigur asupra vârstei acestor erbivore africane. Profesorul Fred Bercovitch din cadrul Primate Research Institute and Wildlife Research Center de pe lângă Universitatea din Kyoto, a iniţiat o colaborare cu naturalistul Phil Berry, care a studiat girafele din Zambia încă de la mijlocul deceniului 1970-1980. „Munca lui Phil Berry…
Citește mai multPerspective optimiste pentru pieţele emergente
Potrivit unui studiu realizat de Ernst&Young economiile emergente vor înregistra anul acesta o creştere de 5,3 %, iar anul viitor de 6,3%. Deşi în anul 2011 declinul economic a continuat, acest lucru este contrabalansat de avansul puternic al consumului în pieţele cu creştere rapidă, avans stimulat de evoluţiile demografice şi de creşterea veniturilor reale. Un rol important îl va deţine expansiunea economică a claselor de mijloc din Asia. Preţul petrolului va rămâne în continuare o problemă, mai ales datorită tensiunilor geopolitce. Studiul estimează un preţ mediu pentru barilul de petrol…
Citește mai multECONOMIE / Strategiile defensive de business sunt principalul risc pentru operatorii de telecomunicaţii
Potrivit unui studiu realizat de Ernst&Young principala problema a operatorilor de telecomunicaţii pentru anul 2012 vor fi strategiile defensive de business, dacă acestea vor fi adoptate. Cele mai mari ameninţări rămân nevoia unor noi modele de business, nivelul cheltuielilor de capital şi incertitudinile sistemului de reglementare. Deocamdată, incapacitate de a control costurile rămâne înafara listei topului primelor zece riscuri. Iată care sunt acestea: Incapacitatea de a schimba modelul de afaceri bazat pe minute de utilizare cu cel bazat pe volumele de date schimbate prin reţea. Insuficienta concentrare pe schimbările de…
Citește mai multSĂNĂTATE / Cei care trăiesc singuri sunt mai predispuşi la depresie
Se pare că cei care trăiesc singuri sunt mai predispuşi să sufere de depresie, arată un studiu finlandez publicat în revista BioMed Central şi preluat de 7sur7.be. Este un fenomen care îi afectează tot mai mult pe occidentali, o persoană din şapte trăind singură. Proporţia s-a dublat în ultimii 30 de ani, se spune în studiul menţionat. Cercetătoarea Laura Pulkki-Raback şi colegii ei de la Universitatea din Helsinki au analizat consumul de anti-depresive la 3.500 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 30 şi 65 de ani. Rezultatele studiului…
Citește mai multFAPT DIVERS / Oamenii petrec tot mai mult timp în faţa televizorului
Telespectatorii din toată lumea petrec tot mai mult timp în faţa televizorului: în 2011, ei s-au uitat la televizor în medie 3 ore şi 16 minute pe zi, cu 6 minute mai mult ca în 2010 şi cu 20 mai mult decât acum 10 ani, potrivit celui de-al 19-lea studiu anual difuzat de Eurodata TV Worldwide, informează afp.com. Pe regiuni, cei mai fideli telespectatori se află în Orientul Mijlociu, cu 4 ore şi 55 de minute pe zi (4 ore şi 47 de minute în 2010), urmaţi de cei din…
Citește mai multNAŢIONAL / Potrivit unui sondaj IRES, preşedintele ţării are cea mai mare putere
Românii consideră că preşedintele ţării are cea mai mare putere reală în România, relevă un sondaj de opinie al IRES dat publicităţii vineri. Potrivit studiului sociologic, 46% dintre respondenţi consideră că şeful statului deţine puterea reală în România. El este urmat de oamenii de afaceri, cu 14%, de ”baronii” locali (10%), şi de serviciile secrete, cu 9%. Premierul este cotat cu doar 4%, la fel ca proprietarii unor trusturi de presă. Totuşi, puterea preşedintelui este percepută de respondenţi ca fiind în scădere. ‘Participanţii la studiu sunt de părere că preşedintele…
Citește mai mult